NAJSTARIJI TENISER NA SVETU NAMUČIO NADALA: Ukrajinac (97) igrao sa jednim od najvećih svih vremena - "Sledeći je Federer" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2021. u 18:57

RAFAEL NADAL ima 35 godina i već je veteran za pojmove profesionalnog tenisa, a sada je u svojoj Akademiji ugostio najstarijeg čoveka na svetu koji takmičarski igra tenis!

НАЈСТАРИЈИ ТЕНИСЕР НА СВЕТУ НАМУЧИО НАДАЛА: Украјинац (97) играо са једним од највећих свих времена - Следећи је Федерер (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tviter/Akademija Rafael Nadal

U pitanju je 97-godišnji Leonid Stanislavskij iz Ukrajine koji je počeo da se bavi tenisom sa 30 godina. Od tada je strastven igrač i trenira triput nedeljno u rodnom Harkovu.

- Tenis je elegantan sport i dobra fizička vežba. Divna igra. I još jedna stvar – možeš da igraš koliko god godina imaš - rekao je Stanislavskij.

Stanislavskij veruje da je tajna njegove dugovečnosti u kombinaciji dobrih gena i bavljenja sportom. Osim tenisa, Leonid je veliki fan skijanja i plivanja, a san mu je i da skoči sa padobranom. on svako jutro započinje jutarnjom gimnastikom, sklekovima i zgibovima.

 Kaže da su mu je glavni cilj u životu da doživi sto godina i da pobedi Rodžera Federera u tenisu.

BONUS VIDEO -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a