DISKRIMINACIJA I ULTIMATUM! Đoković dobio podršku od Medvedeva i Cicipasa

Novosti online

22. 10. 2021. u 12:06

ONO što su Australijanci na početku pričali uvijeno, sve više postaje i zvanično - neće dopustiti inostranim teniserima da nastupe u Melburnu ako nisu primili vakcinu.

ДИСКРИМИНАЦИЈА И УЛТИМАТУМ! Ђоковић добио подршку од Медведева и Циципаса

Foto: Tanjug/AP

Bez obzira na opštepoznatu činjenicu da je Australija kontinent i zemlja za sebe (pomalo izolovana), takva je objava prilično iznenađujuća.

Jer ni u jednoj državi još vakcina protiv koronavirusa nije uvedena kao (zakonska) obaveza, nego je još uvek na nivou preporuke.

– Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju ne puštamo ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze – rekao je australijski ministar za imigraciju Aleks Hok na konferenciji za medije, a na pitanje o Novaku Đokoviću odgovorio je:

– Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega – moraće se primiti dve doze vakcine – ponovio je Australijanac.

Foto: AP

 

Situacija je sada jasna, Đokoviću je poslat ultimatum: ili će se vakcinisati ili ništa od odbrane Australijan opena i osvajanja 21. grend slem naslova.

Srbin zasada ne otkriva šta će učiniti, ne zna se ni da li je primio vakcinu, ali se pretpostavlja da nije. 

– Pratim situaciju, a konačnu odluku doneću početkom novembra. Strašno je to što se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu da verujem da smo spali na to da diskriminišemo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude – rekao je nedavno Đoković.

Nešto bi o ovome trebale reći i teniske organizacije, pre svega ITF, ATP i VTA, ali one zasad ćute. U principu, pravilo bi bilo da, ako zemlja domaćin (Australija) ne može osigurati ulazak svima, onda joj se takmičenje oduzima. Ipak, ovde se očito radi o diskriminaciji igrača iz inostranstva u odnosu na australijske tenisere, koji, kako stvari stoje, za nastup neće morati da budu vakcinisani.

Foto: AP

 

Uz Novaka su stali i njegovi najveći rivali u poslednjih godinu dana Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

- Sviđa mi se Novakova izjava povodom cele ove situacije. Kao što je rekao, vakcinacija je lična stvar i nema potrebe da iko javno iznosi svoj status po tom pitanju. Ja sam takođe odlučio da se ne izjašnjavam o tome - rekao je Medvedev, a preneo „Ubitetnis.net“

- Uskoro će se ionako saznati ko je vakcinisan, a ko ne. Naravno, neki teniseri će se pred Australijan open možda izjasniti kao povređeni, ali to je samo igra reči - dodao je ruski teniser.

On je takođe istakao da njegova želja da zaigra u Melburnu nije sporna.

-Želim da igram u Australiji, to je sve što mogu da kažem - zaključio je Danil Medvedev.

Sa druge strane, treći reket sveta Stefanos Cicipas ističe da je spreman da ispuni sve uslove kako bi se takmičio na prvom grend slemu, kao i da će se vakcinisati onog momenta kada vakcina postane i obavezna.

- Igraću pod uslovima koji budu zvanično postavljeni. Mislim da je to fer - istakao je grčki teniser.

Ipak, poput Đokovića i Medvedeva ni on nije želeo da otkrije svoj vakcinalni status.

- Žao mi je, ali neću otkrivati ništa od svog medicinskog statusa, hvala - kratko je poručio Cicipas, a preneo „Neoskosmos.com“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HIT SNIMAK ĐOKOVIĆA! Novak se igra sa psima, njegov komentar će vas nasmejati (VIDEO)