TENISKA LEGENDA OBJASNILA ZAŠTO JE NOVAK NAJBOLJI: Ovo su tri stvari koje krase Đokovića, a svaki vrhunski sportista mora da ih ima

Novosti online

09. 10. 2021. u 17:25

TENISKA legenda Bili Džin King nedavno je kritikovala Novaka Đokovića zbog asocijacije PTPA, ali je istovremeno priznala da će naš as biti upamćen kao najveći teniser svih vremena. Sada je objasnila i zašto je Nole broj jedan.

ТЕНИСКА ЛЕГЕНДА ОБЈАСНИЛА ЗАШТО ЈЕ НОВАК НАЈБОЉИ: Ово су три ствари које красе Ђоковића, а сваки врхунски спортиста мора да их има

FOTO: EPA

Osvajačica čak 39 gren slemova, od čega 12 u singlu, tvrdi da Novakov uspeh nikako nije slučajnost, već posledica uloženog truda, ali i mnogo odricanja.

- Ako ste slušali Novaka ove godine tokom njegovih intervjua jasno vam je zašto je on broj jedan. To je zato što je spreman da plati cenu za to. On je u najboljoj formi, uvek daje sve od sebe i igra na ivici, trenira na pravi način, čak se i tokom mečeva isteže. Kada imaš 16 godina moraš da veruješ u sebe, ali kasnije platiš odrđenu cenu.

Amerikanka, kojoj je nedavno ukazana velika čast kada je FED kup preimenovan i nazvan Bili Džin King kup, kaže da je tokom teniske karijere naučila tri lekcije koje je nastavila da sledi i kasnije tokom života: 

- Tri najvažnije stvari su: Prvo - odnosi sa bliskim ljudima su sve! Na drugom mestu je "čovek se uči dok je živ" i treba stalno da usavršava svoju sposobnost da uči. Na kraju, treće i ono što svaki vrhunski sportista mora da ima, mora da ume da rešava probleme i mora da bude inovator - zaključila je Kingova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a