"OD VELIKE TROJKE OSTAJE SAMO NOLE" Nikolaj Davidenko otpisao Rodžera i Rafu - oni više nikad neće dobiti meč u pet setova

Novosti online

29. 09. 2021. u 13:14

SAMO dva tenisera uspela su na istom turniru da savladaju Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da osvoje taj turnir.

ОД ВЕЛИКЕ ТРОЈКЕ ОСТАЈЕ САМО НОЛЕ Николај Давиденко отписао Роџера и Рафу - они више никад неће добити меч у пет сетова

FOTO: AP/Tanjug

Jedan je Novak Đoković, a drugi - Nikolaj Davidenko, kome je to uspelo dve godine nakon što je Nole prvi put skinuo skalp drugom i trećem najboljem teniseru sveta svih vremena. Bilo je to na završnom Mastersu 2009. u Londonu. 

Davidenko je odavno u penziji, ali prati situaciju u vrhu belog sporta. Kao i uvek, nimalo diplomata, ocenio je za Eurosport da je od velike trojke ostao samo Đoković.

- Ne verujem da će Rodžer i Rafa uspeti da dobiju meč u pet setova – kaže.

- Biće im veoma teško da se vrate u nekadašnjoj formi posle ovakvih povreda. Znam da će njihovi navijači sada hteti da me tuku, ali samo je pitanje vremena kada će i oni to uvideti.

Rus ne kaže da Španac i Švajcarac neće biti opasni.

- Osvojiće oni po neku titulu, ne tvrdim da će stalno gubiti, ali ne vidim kako će osvojiti grend slem. Njihova tela više neće moći da izdrže bitku u pet setova, a neće moći sve partije da dobijaju maksimalnim rezultatom. Moći će da igraju vrhunski sat ili sat i po, ali ako se mečevi oduže, opet će se povrediti.

Prisetio se i prvog susreta sa Novakom.

- Bilo je to u Rimu, njegov trener je još bio Rikardo Pjati. Novak je tek počinjao, još nije ni mogao da igra na mastersima. Imao je 17 godina, ali već tada je sve vraćao, bio je kao zid. Već posle godinu dana je bio u prvih 10 – objašnjava Davidenko koji je rođen u Ukrajini, ali je uzeo rusko državljanstvo.

Sa Đokovićem je odigrao osam mečeva i dva puta pobedio. Najvažniji trijumf je bio na Mastersu 1.000 u Šangaju, kada je Noleta savladao u polufinalu a Rafu u finalu.

Davidenko tvrdi i da teniski svet više nikada neće videti Nadala i Federera na vrhu ATP liste.

- Nastaviće da padaju. Već dugo ne igraju, a niko ne zna kada će. U stvari, niko ne zna ni da li će opet igrati. Obojica su već dugo povređeni i ni sami ne znaju kada će se vratiti na teren.

Našalio se na račun Federera.

- Rodžer želi da dokaže da može da pobeđuje i sa 40 godina, ali ne znam kakva je medicina potrebna da u tom dobu igra kao sa 20. Njegovo telo je već isceđeno, nije dovoljno pobeđivati samo reketom.

Ispričao je i jednu anegdotu.

- Sreo sam se sa Federerom pre nekoliko godina u Šangaju i pitao ga kako izdržava godine. Rekao mi je fizički dobro, ali da nema dobrog fizioterapeuta, njegovo telo bi se već raspalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja