PRVI JUNIOR SRBIJE: Lozničanin Saša Marković, velika nada srpskog tenisa

V.Mitrić

22. 09. 2021. u 20:47

PETNAESTOGODIŠNjI Lozničanin Saša Marković, koji tenis trenira od sedme godine, prvi je na Juniorskoj rang listi Teniskog saveza Srbije, na kojoj su rangirani igrači tenisa u našoj zemlji do 18 godina.

ПРВИ ЈУНИОР СРБИЈЕ: Лозничанин Саша Марковић, велика нада српског тениса

FOTO: Porodični arhiv

Uporedo pohađa, vandredno, Srednju školu "Sveti Sava" u Loznici, zbog obaveza u sportu, odlaska na turnire i takmičenja.

- Već imam dobra iskustva i mogu da kažem, s pravom, da je tenis zahtevan sport, kao i da je potrebno mnogo odricanja i posvećenosti ako zeliš da budeš u samom vrhu - kaže ovaj raskošni talenat iz Loznice, koji trenira u sportskom rektreativnom centru "Sport maks M" u Loznici, pod budnim okom trenera Aleksandar Jovanovića, takođe Lozničanina, a pomaze mu i Matija Tesić, koji je njegov sparing partner.

U pripremnom periodu, trenira četiri sata dnevno. Kondicione treninge ima četiri puta sedmično od po sat i po.

- Pre svakog meča sa mojim trenerom analiziram protivnike i spremam taktiku za susret priča mladi teniser, nada Srbije i dodaje:

- To je gotovo podjednako važno u ovom sportu kao i tehnika i fizička sprema. U finalima nijanse odlučuju, pa se trudim da budem disciplinovan i da se držim svega što se dogovorimo i isplaniramo. Nakon višegodišnjeg posvećenog treniranja, ove godine požrtvovan rad i višečasovni treninzi su se isplatili i uspeo sam da postignem zapažene rezultate. Naime, na ITF turniru na Zlatiboru, septembra meseca ove godine, trijumfovao sam u singlu i u dublu. Od postignutih rezultata izdvojio bih i osvojeno prvo mesto na turniru "Tennis Europe - Niš", prvo mesto na "Otvorenom prvenstvu Beograda", prvo mesto na, "Otvorenom prvenstvu Pančeva" i drugo mesto na "Kupu Srbije".

FOTO: Porodični arhiv

Do sad je osvojio oko 40 pehara i medalja i trenutno je 830 igrač na svetskoj juniorskoj rang listi .

- Tenis individualni sport i da sve zavisi od pojedinca na terenu, ali iza koga stoji požrtvovan rad, čitav tim, treneri i porodica - priča Saša. - Troškovi bavljenja ovim sportom su veliki i zahtevaju odricanje igrača i trenera i cele porodice.

- Svaki vid pomoći grada Loznice ili države bili bi više nego dobrodošli i omogućili bi da se još uspešnije bavim ovim sportom i da postižem još zapaženije rezultate.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja