"NOVAKOVO PONAŠANJE JE NEDOLIČNO ŠAMPIONU": Bivši Đokovićev trener mu nikada nije oprostio Ivaniševića

Novosti online

17. 09. 2021. u 09:59

KREG O'Šenesi, teniski trener i analitičar, ponovo je u žiži javnosti zbog komentara na račun Novaka Đokovića, u čijem je stručnom štabu bio nekada.

НОВАКОВО ПОНАШАЊЕ ЈЕ НЕДОЛИЧНО ШАМПИОНУ:  Бивши Ђоковићев тренер му никада није опростио Иванишевића

Foto: AP, P. Milošević

Novak je izgubio u finalu od Danila Medvedeva sa 3:0, a O’Šenesi, koji je nekada bio deo Đokovićevog štaba, bio je oštar.

Kreg je bio deo tima kada su glavni treneri bili Andre Agasi i Radek Štepanek, ali je relativno brzo došlo do rastanka.

Nije se Kregu dopalo Novakovo ponašanje pri izlivu besa, a onda je ušao u prepirku sa pratiocima na društvenim mrežama.

- Đoković je besan, udario je lopticu koliko je jače mogao. Dečak koji skuplja loptice našao se na liniji vatre i pomerio se u poslednjoj sekundi. Za sekund je izbegnuta katastrofa. Novak je besan, nefokusiran, noćna mora za njega - naveo je O’Šenesi i ušao u prepirku, čim su ga navijači pitali „da li je došlo do neprijatnog rastanka sa Đokovićem posle saradnje.“

- Ja ne napadam! Ne volim ni ja kada se reketi lome, ali se čini da je odnos prema Đokoviću previše kritičan i nefer. Da, Novak treba da radi na svom temperamentu, ali kada izgubi glavu to sve postaje veća priča. Kada Novak izgubi glavu jureći zlatni slem ili olimpijsko zlato, to odmah postaje deo analize. Priznajte da ovo ponašanje najviše utiče na momka kog toliko volite. Ne izlažite besu svakog ko ukaže na Novakove nedostatke, on je igrač svetske klase, svetski čovek. Ali ima problem da izgubi hladnokrvnost, to ga je koštalo istorije - naveo je O’Šenesi.

Inače, O’Šenesi je objasnio svojevremeno i zašto je došlo do rastanka.

- Radio sam sa Đokovićem analize pre i posle meča i slao sam mu statistiku. Bile su to sjajne tri godine, a najviše sam sarađivao sa Vajdom, sa kojim sam se uvek konsultovao oko onoga što je najbolje za Novaka. Đoković je imao velikih problema zbog povrede lakta 2017. godine, pa je naredne usledio težak povratak. Bilo je uspona i padova, ali sve u svemu je bilo zabavno - pričao je O’Šenesi za „Spox“, otkrivši i detalje raskola.

- Otišao sam zbog Gorana Ivaniševića. On je došao kao glavni trener i nije mu preterano značila analitika i nije joj nešto preterano verovao. Morao sam da odem.

Nakon toga, Kreg je prilično često i bez mnogo uvijanja kritikovao Novaka, pre svega ponašanje.

Posle Olimpijskih igara, kada je Đoković prolazio kroz najgori period, kritikovao je bivšeg saradnika, pohvalivši članak iz „Sports Ilustrejteda“.

- Jedva da je vredno da pomenemo da Đoković nije osvojio medalju u Tokiju. I to je najmanji nedostatak. Čak i ako gledamo kroz ‘ružičaste naočare’, njegovo ponašanje je bilo nedolično šampionu, nedostojno za jednog lidera, neprikladno za jednog olimpijca - piše u članku DŽona Verthajma.

Šenesi je podržao taj stav i napisao: -Ovo je dobro. Svaka čast, DŽone, što si pokrio sve. Dao si odgovore na sva teška pitanja. Ovo je sjajno novinarstvo!

I tada je O’Šenesi bio na udaru navijača Novaka Đokovića na društvenim mrežama.

- Čestitke? Za ovo? Užasno je kada pomislim da si bio deo Novakovog tima. Sa ovakvim prijateljima ti nisu potrebni neprijatelji. I dalje si ljut što nisi više u njegovom timu - bile su samo neke od poruka koje je Kreg tada dobijao.

(Nova.rs)

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)