NOVAK BERETINIJEVA NOĆNA MORA: Italijan skinuo kapu Srbinu "Zato je Đoković najbolji na svetu"

Novosti online

09. 09. 2021. u 08:23

PRVI teniser sveta Novak Đoković plasirao se noćas u polufinale Ju-Es opena pošto je savladao italijanskog igrača Matea Beretinija sa 5:7, 6:2, 6:2, 6:3.

НОВАК БЕРЕТИНИЈЕВА НОЋНА МОРА:  Италијан скинуо капу Србину Зато је Ђоковић најбољи на свету

FOTO: Tanjug

Meč Đokovića i osmog tenisera sveta trajao je tri sata i 30 minuta.

Italijan je osvojio prvi set, ali je onda Novak zaigrao fantastično i lako osvojio naredna tri.

Tako je Beretiniju naneo treći vezani poraz na grend slem turniru ove godine.

- Veoma težak meč, kao i uvek protiv Novaka. Osećao sam se dobro, igrao sam dobro. On ima to, to nešto što ga čini najboljim igračem svih vremena – uvek zna kada da podigne nivo igre. Nije bitno kako igraš, on igra bolje. Nisam mogao protiv njega, zaslužio je da pobedi. Dobra stvar je što mnogo naučim iz svakog meča protiv njega. Ne mogu da se žalim, video sam statistiku. Bio je bolji, igrao sam dobro, ali on je bolji - rekao je Beretini.

Koliko je fizički zahtevno igrati protiv Novaka?

- Posle dva seta ostao sam bez energije kada sam igrao protiv Rafe, ali protiv Novaka nisam ostao bez energije, samo mi izgleda fali iskustvo da igram protiv njega, moram da zaradim svaki poen, ništa mi ne daje besplatno. Nije bitno da li serviram dobro ili dobro odigram, moram da se oznojim za svaki poen. Ne osećam da sam igrao lošije kasnije nego u prvom setu. Tako je to protiv njega.

Šta se desilo posle prvog seta?

- Osetio sam se sjajno što sam ga osvojio, mislio sam da će se više umoriti. Njega to ne zanima. On crpi energiju iz izgubljenog seta. Isto se desilo i na Vimbldonu. Znao sam kako igra, kao što sam već rekao, on je najbolji svih vremena. Ne možete mnogo protiv njega da uradite kada igra tako.

Da li misli da je Novak bolji igrač od Rodžera i Rafe?

- Ovo je uvek nezgodno pitanje jer svako ima svoje mišljenje i tu su i statistika i ostale stvari. Znam samo da gledamo nešto što se ranije nije dešavalo. Kada pogledate brojke, vidite da on radi nešto što niko nikada nije. Mnogima je GOAT jedan od njih i svi kažu različito. Neko još misli da su najbolji Mekinro, Agasi ili Sampras. To je lično mišljenje i to je sjajno kod ovog sporta. Za mene je na primer Lebron bolji od Majkla Džordana, ali znam da bi me ljudi ubili da to kažem. Ali, ja nisam rođen kad je Džordan igrao i to je moje lično mišljenje. Čast je igrati sa Novakom - zaključio je Beretini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije