OPET SE OGLASIO PROFESOR KOJI JE NOLETA PRIJAVIO VIMBLDONU: Srbija je veća i važnija od Đokovića

Novosti

08. 07. 2021. u 13:03

SRPSKI profesor Ivan Videnović koji je pre nekoliko dana prijavio Novaka Đokovića zbog psovke upućenoj publici, ponovo se oglasio.

ОПЕТ СЕ ОГЛАСИО ПРОФЕСОР КОЈИ ЈЕ НОЛЕТА ПРИЈАВИО ВИМБЛДОНУ: Србија је већа и важнија од Ђоковића

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Đoković je sočnom psovkom uzvratio na provokacije sa tribina, a  profesor Ivan Videnović, inače bivši sekretar u Ministarstvu nauke, prijavio je Đokovića organizatorima Vimbldona i navukao bes navijača.

On se ponovo oglasio na Tviteru i poručio da Novak bruka Srbiju.

- Najpre, nisam. 'Cinkario' sam srpske medije i srpski tviter, a ne Đokovića. Vimbldon zna šta je, kako i kome on vikao. Nije bilo u afektu, bilo je na kraju glatko dobijenog meča. I nije upućeno pojedincima, nego celoj tribini. Bilo je skandalozno. Hajka na mene na društvenim mrežama i u medijima traje već 4. dan. Praćena je pretnjama meni i mojoj porodici. Mediji pune svoje portale i stranice, a da niko nije od mene zatražio stav ili objašnjenje. Zato moram ovako. Ne može kratko. Postoji nekoliko nivoa objašnjenja - napisao je Ivan Videnović na Tviteru i dodao: 

Foto: Jutjub printskrin/Vimbldon

- Na opštem nivou, mi smo građani planete i zapadne civilizacije i sa njom delimo iste vrednosti. Jedna od njih je i viteštvo turnira u Vimbldonu. Dužni smo da branimo te vrednosti, posebno strogo onda kada ih krši neko 'naš', jer nastupa pod srpskim državnim imenom i zastavom. Na psihološkom nivou, očekivana reakcija javnosti, prostakluci i uvrede, jasno su pokazali da za većinu fenomen Đoković i sport uopšte, predstavljaju zapravo nastavak rata Srba protiv sveta, osvetnike na sportskom polju i njihovim terenima. To ludilo mora stati. Rat je gotov. Na kraju, na elementarnom patriotskom nivou, Đoković - taj ponos i uzor mladima - pre par nedelja je, kao gošću na proslavi pobede u Rolan Garosu imao i saučesnicu Zemunskog klana u atentatu na premijera Srbije. Time je prvi zadao težak i mučan udarac svima nama. Ko smo mi?".

- Novaku Đokoviću želim da osvoji ovaj turnir i sve sledeće i postane najbolji teniser svih vremena. Ali Srbija je veća i važnija od njega. Nas više ne može da predstavlja i neka od nas ne očekuje ni podršku, ni jataštvo, ni saučesništvo u postupcima koji sramote našu državu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024