NEDELJA SNOVA: Đoković ima šansu da ispiše istoriju i stane rame uz rame sa Federerom i Nadalom

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 07. 2021. u 08:00

POSTOJI velika šansa da se za sedam dana od danas, o Novaku Đokoviću priča kao o tek trećem igraču u teniskoj istoriji koji je uspeo da osvoji 20. grend slem titula.

НЕДЕЉА СНОВА: Ђоковић има шансу да испише историју и стане раме уз раме са Федерером и Надалом

FOTO: AP

Mesta na vimbldonskoj pozornici sve je manje, najprestižniji turnir na svetu ulazi u svoju drugu, završnu nedelju, koja bi u slučaju najboljeg igrača planete, mogla da bude nedelja za snove.

Ili za njihov krah, u zavisnosti od rezultata i igara Novaka na travi koja mu je toliko toga dobrog i lepog u životu donela. O krunisanju u "Ol Ingland klubu" je kao mali sanjao godinama, pre tačno jedne decenije, ti snovi su postali java. U narednim godinama, stigle su još četiri krune, ali nijedna od njih neće biti bitna kao ona koju bi mogao da osvoji, naredne nedelje, 11. jula.

Međutim, da bi uopšte stigao u poziciju da se nadmeće za pehar, Novak mora da preskoči još tri prepreke. Prva od njih je ona koju u četvrtom kolu predstavlja Kristijan Garin (danas, 14.30, SK 1, RTS 1).

Zona komfora Čileanca je daleko od klizavog tepiha zelene boje u Londonu. Garin je, što bi ljudi iz sveta tenisa rekli, klasičan "šljakaš", njegovo carstvo je na izdrobljenoj cigli i šansu za senzaciju će imati jedino ako Đoković bude imao baš loš dan.

- Ne znam da li smo igrali na travi, atipično igra za jednog Južnoamerikanca, koje odlikuje igra sa dosta spina. On udara ravno, što je prednost na travi, zbog čega je i dogurao ovako daleko. Solidan je igrač, do sada sam imao perfektan skor sa njim, nadam se da će tako i ostati - rekao je Novak posle pobede u trećem kolu nad Denisom Kudlom.

Danas će i ostatak muškog i ženskog turnira na teren, a Novak će posebnu pažnju obratiti na Rubljova i Fučoviča, pošto će bolji od njih biti njegov mogući rival u četvrtfinalu. U potencijalnom polufinalu, Novaka čeka neko iz kvarteta Beretini/Ivaška/Šapovalov/Bautisa Agut...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)