ĐOKOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO ATP-u: Šta se to krije od igrača?

Novosti online

25. 06. 2021. u 08:27

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković oglasio se posle najnovijeg napada ATP.

ЂОКОВИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО АТП-у: Шта се то крије од играча?

FOTO: AP/Tanjug

Kritika je upućena Novaku Đokoviću i njegovom udruženju za koje navode da zapravo želi „da deli i da dalje fragmentira tenis“.

U ATP ističu da ne veruju da je 75 odsto tenisera podržalo najboljeg tenisera sveta, zato su izdali saopštenje, koje možete pročitati OVDE.

Ovim povodom oglasio se i Novak Đoković.

"Hvala svim igračima, navijačima, medijima i ostalim organizacijama igrača u celom svetu za njihovu podršku PTPA. Vasek i ja, među stotinama igrača, naš PTPA tim i savetnici veoma vredno rade na našoj misiji.

Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi verujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka, koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobrim pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju.

Progres i rast dolaze kada radimo zajedno da reformišemo establišment i njihov mentalitet i da prigrlimo inovacije i saradnju.

Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja.

Poslali smo mnogo zahteva za sastanke PTPA sa čelnicima ATP-a, koji su eksperti u ovoj oblasti. Poslali smo i listu sa nekim neodgvorenim pitanjima. Mi, uz poštovanje, tražimo da odlože glasanje sve dok ne saznamo više i dok ne dobijemo odgovore na pitanja.

Kao što smo naveli u našem pismu ATP-u ove nedelje. To je nedokučivo da ATP glasa u 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposbnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30-godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani.

Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30-godišnji plan loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokrentu. Zajedno radimo na tome da naš sport bude još bolji", stoji u saopštenju Novaka.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)