LOŠ DAN SRPSKOG TENISERA: Lajović poražen od 256. tenisera na ATP listi

Novosti online

21. 06. 2021. u 20:50

NIJE ovo bio najbolji dan za srpske tenisere. Posebno za Dušana Lajovića koji se poprilično obrukao i na turniru u Majorki je ispao od 256. tenisera sveta Lukasa Klajna – 6:4, 7:6(2).

ЛОШ ДАН СРПСКОГ ТЕНИСЕРА: Лајовић поражен од 256. тенисера на АТП листи

Foto: EPA-EFE/KOEN SUYK

Nije se Lajović snašao u prvom kolu turnira u Španiji. Ovo mu je doduše bio i prvi meč ove sezone na travnatoj podlozi, ali to ne umanjuje utisak da je naš teniser u izuzetno lošoj formi. I to tokom čitave sezone.

Imao je Lajović čak 40:0 u šestom gemu prvog seta na servis Slovaka. Međutim, kvalifikant je uspeo da se izvuče iz te situacije, a onda da u narednom gemu brejkne 41. tenisera sveta što mu je bilo dovoljno za vođstvo.

Poveo je Duci na startu drugog seta uz brejk prednosti. Potom je imao izuetno naporan gem gde je ipak sačuvao servis, ali isto nije mogao i u sedmom gemu.

Potom je spasio i četiri brejk lopte u desetom gemu pa se nekako Lajović dogegao do taj-brejka. Tamo je Slovak odigrao zaista furiozno i uz samo dva prepuštena poena Srbinu rešio meč i zakazao duel u osmini finala sa Džordanom Tompsonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna