SVETSKI MEDIJI PIŠU HVALOSPEVE O NOVAKU: Mitski Đoković, spektakularni preokret...

Tanjug

13. 06. 2021. u 22:03

TRIJUMF najboljeg tenisera sveta Novaka Ðoković na Rolan Garosu, večeras je jedna od najvažnijh vesti u svetskim i regionalnim medijima.

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПИШУ ХВАЛОСПЕВЕ О НОВАКУ: Митски Ђоковић, спектакуларни преокрет...

FOTO: AP/Tanjug

Đoković je osvojio je titulu u Parizu pošto je u finalu posle preokreta pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:7(6), 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4, što mu je 19. gren slem titule u karijeri, druga u Parizu.

Novak je tako prišao na samo jedan gren slem trofej Rodžeru Federeru i Rafealu Nadalu, koji imaju po 20, a ujedno je postao i prvi teniser u open eri sa najmanje dve titule na svakom od četiri grend slem tutnira.

Britanski "Bi-Bi-Si" piše da je "Đoković preživeo Cicipasa za 19. grend slem u karijeri", a o Novakom povratku u finalu "Njujork tajms" izveštava pod naslovom "Novak Đoković osvojio Frenč open", uz podsećanje da je uzeo tri uzastopna seta Cicipasu i da je osvojio drugu grend slem titulu ove godine.

"Gardijan" donosi naslov "Đoković pobedio Cicipasa i osvojio Rolan Garos - to se desilo".

"Đoković osvojio Rolan Garos posle spektakluranog povratka protiv Cicipasa", naslov je španske "Marke", dok "As" piše da je "Đoković na jednu grend slem titulu od Nadala i Federera i da bi već na Vimbldonu mogao da se izjednači sa njima".

Francuski "Ekip" donosi tekst pod naslovom "Mitski Đoković" u kom piše o tome da je od zaostatka od 0:2 u setovima došao do zaostatka od jedne grend slem titule u odnosu na Nadala i Federera.

Hvratski "Indeks" takođe piše o spektaklurnom preokretu, kao i portal "Klix.ba".

"Dnevni avaz" je vest o pobedi naslovio sa "Novak Đoković je najbolji, nestvaran preokret za novi trofej", a podgoričke "Vijesti" prenose da je "Grandiozni Novak Đoković osvojio Pariz i 19. grend slem".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!