BEKER ŠOKIRAN ĐOKOVIĆEVOM ODLUKOM: Zbog podrške bratu igra u Beogradu, a svi vrhunski teniseri su već u Parizu

Novosti online

27. 05. 2021. u 12:02

LEGENDARNI Boris Beker smatra da Rafael Nadal nije toliko dominantan na šljaci kao prethodnih godina, Rodžera Federera ne vidi kao favorita na Rolan Garosu, a nije siguran koliko će promena rasporeda uticati na igru Novaka Đokovića.

БЕКЕР ШОКИРАН ЂОКОВИЋЕВОМ ОДЛУКОМ: Због подршке брату игра у Београду, а сви врхунски тенисери су већ у Паризу

Foto: EPA-EFE/MADE NAGI

Uoči žreba za drugi grend slem u sezoni, koji je na programu u četvrtak, Beker je govorio o šansi Nadala da u Parizu dođe do 14. titule.

„Obično bismo pričali kako je Rafa osvojio tri od četiri turnira na šljaci, ali to se nije dogodilo ove godine. Nadal je osvojio manji turnir u Barseloni i potom je slavio u Rimu. Stefanos Cicipas je postao šampion Monte Karla, dok je Saša Zverev slavio u Madridu. Jasno je da ga ostali igrači sustižu. Takođe, Rafa ima 35 godina, a ne postoji fizički zahtevniji turnir od Rolan Garosa. Možda postoji znak da se umara brže nego ranije. Vidi se to i po rezultatima, nije mu bilo lako ni u Rimu ni Barseloni“, rekao je Nemac za Evrosport.

Đoković je i dalje u Beogradu, gde je stigao do četvrtfinala Serbia Opena.

„Ove godine je Novak promenio raspored turnira. Onaj u Beogradu organizuje njegov brat. Verovatno je to neka vrsta porodične podrške, zato bih mogao da razumem što igra tamo. Ipak, neobično je jer vrhunski igrači već budu u Parizu sedmicu dana pred početak Rolan Garosa. Da li je ovaj način prirpeme bio ispravan, videćemo posle prvog kola“.

Kada je o Federeru reč, Beker nema velika očekivanja.

„Ne možemo da očekujemo da Federer bude jedan od favorita u Parizu. Predugo je bio povređen, dugo nije igrao. Sada mora da se vrati u vrhunsku formu, a to može samo ako igra mečeve. Nebitno je da li na treningu igrate kao šampion, prva runda će uvek biti teška. Njegov cilj je da osvoji još jedan grend slem. Mislim da najbolje šanse ima na Vimbldonu i zbog toga je odlučio da se pojavi u Parizu“.

Rolan Garos je na programu od 30. maja do 13. juna.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad