ĐOKOVIĆ ISPISAO ISTORIJU U BEOGRADU: Novinari šokirali Novaka, ovaj podatak nije ni znao

Novosti online

25. 05. 2021. u 18:11

NOVAK Đoković ponovo nastupa na ATP turniru u Beogradu, drugi put ovog proleća, a na startu turnira u prestonici Srbije upisao je sigurnu pobedu.

ЂОКОВИЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ У БЕОГРАДУ: Новинари шокирали Новака, овај податак није ни знао

Foto: Tanjug

Najbolji teniser sveta jeste morao da se pomuči, ali je slavio 6:2, 7:6 protiv 235. tenisera sveta Matsa Morainga i tako čak stigao da se upiše u istorijske knjige.

On je u Beogradu upisao 951. ATP pobedu, čime se na petom mestu liste svih vremena izjednačio sa Giljermom Vilasom. Ispred njega su sada još samo Rafael Nadal (1.022 pobede), Ivan Lendl (1.068), Rodžer Federer (1.243) i Džimi Konors (1.274).

"Iskreno nisam znao za taj podatak, sad od vas čujem. Ponosan sam i srećan da čujem da sam uspeo da unesem svoje ime u nove istorijske knjige, biti u istom društvu sa Vilasom i drugim legendama me ispunjuje i zahvalan sam na tome."

Na kraju, Đoković je bio upitan i šta su za njega idealni uslovi na teniskom terenu, a najbolji teniser sveta je imao jasan odgovor.

"Australijan open, Melburn park, Rod Lejver arena, sedam sati uveče", počeo je s osmehom Đoković.

"Šalu na stranu, iako sam odrastao na šljaci, nije mi omiljena. Najviše možda volim beton, pa da igram na travi, pa onda šljaka. Ovde je nekad sve nepredvidivo i to za moj ritam i način igre nije baš najbolje. Ljudi na televiziji ne vide, ali za nas je velika razlika i kad se promene loptice i kad se igra predveče ili usred dana kada je toplije, kada je vlaga veća... Za naš sport to pravi veliku razliku, kao i protiv koga igrate taj dan", zaključio je Novak Đoković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

CICIPAS NASTAVLJA DA GAZI: Grk posle maratona i dve meč lopte savladao Dijaza Akostu