STRELJAŠTVO: Otkazan Svetski kup u Bakuu

Tanjug

27. 04. 2021. u 16:44

Treći ovosezonski Svetski kup u streljaštvu, koji je trebalo da bude organizovan u Bakuu od 21. juna do 2. jula otkazan je, saopštila je Svetska streljačka federacija (IŠF).

СТРЕЉАШТВО: Отказан Светски куп у Бакуу

Foto: Streljački savez Srbija

Kako se navodi, Streljačka federacija Azerbejdžana obavestila je IŠF da Kabinet ministara Republike Azerbejdžan smatra da je neprimereno i nesigurno organizovati Svetski kup u Bakuu zbog situacije sa pandemijom virusa korona i uzimajući u obzir da se povećava broj zaraženih na teritoriji Azerbejdžana.

- Uzimajući u obzir sve navedeno, primorani smo da vas obavestimo da Svetski kup u Bakuu neće biti održan. Žao nam je zbog toga, ali nije bilo drugog izbora, jer zdravlje učesnika je za nas glavni prioritet - navodi se u pismu Streljačke federacije Azerbejdžana, koje je preneo IŠF.

Ove godine, u kalendaru IŠF su tri Svetska kupa. Na prvom, održanom u Nju Delhiju u martu, srpska reprezentacija nije učestvovala zbog velikog zdravstvenog rizika.

Drugi SK u Čangvonu (Južna Koreja), prvobitno zakazan za period od 16. do 25.aprila, je odložen do daljnjeg.

Kako je IŠF u martu saopštila, novi termin će biti određen kada južnokorejske vlasti budu ukinule meru obaveznog 14-dnevnog hotelskog karantina po ulasku u zemlju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!