STIŽE I U ŠABAC: Velika biciklistička trka Beograd-Banjaluka

V. M.

02. 04. 2021. u 09:52

ŠABAC će ove godine prvi put u istoriji grada biti domaćin etape i ciljno mesto biciklistima 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka koja će se voziti u periodu od 22. do 25. aprila.

СТИЖЕ И У ШАБАЦ: Велика бициклистичка трка Београд-Бањалука

foto V.Mitrić

Tim povodom gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić zajedno sa zamenikom gradonačelnika Blažom Kneževićem, predsednikom Skupštine grada Nemanjom Pajićem, članom Gradskog veća za sport Markom Panovićem, direktorom trke Beograd – Banjaluka Vladimirom Kuvaljom i sportskim direktorom trke Sašom Gajičićem održao je danas konferenciju za medije u Gradskoj kući. 

Gradonačelnik Pajić istakao je da Grad Šabac pruža punu podršku ovom sportskom događaju, „jer je Šabac grad sporta, grad bogate sportske tradicije i istorije“.

– Šabac je oduvek bio grad kroz koji su biciklisti prolazili na trasi Beograd – Banjaluka.  Zadovoljstvo je što će Šabac posle punih 15 godina koliko traje trka prvi put u istoriji grada, biti domaćin etape. Drago mi je što je Šabac jedan od najvažnijih gradova na ruti trke i deo sportskog događaja koji povezuje Srbiju i Republiku Srpsku. Cilj prve etape biće 22. aprila u samom centru grada, baš kada obeležavamo i Dan grada Šapca. Planiramo da na centralnom trgu upriličimo ceremoniju proglašenja najboljih u prvoj etapi. Veliko je zadovoljstvo što je jedan od najboljih srpskih biciklista svih vremena Saša Gajičić baš iz Šapca i to daje poseban pečat. On je jedan od razloga zbog čega smo se odlučili da budemo jedan od gradova domaćina – rekao je gradonačelnik i dodao da je ova manifestacija idealna za promociju turističkih i sportskih potencijala grada, te da će i ubuduće raditi sve kako bi popularisali bavljenje sportom.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić rekao je da je „ovaj veliki sportski događaj jako značajan za grad koji je bio domaćin mnogih velikih sportskih događaja kroz istoriju, i da danas nastavlja to da čini“.

– Mislim da će grad Šabac biti izuzetan domaćin. Ova trka osim svih svojih potencijala ima i izuzetan turistički potencijal koji će koristiti za promociju grada, a verujem da će svi učesnici odavde poneti lepe uspomene – rekao je Pajić.

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja. Interesovanje najvećih svetskih timova je iz godine u godinu sve veće, a tokom 2021. trka će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Nemačke, sa Novog Zelanda, iz Kambodže, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Austrije kao i ekipe iz celog regiona.

– Ovogodišnje 15. Međunarodno izdanje trke Beograd – Banjaluka biće spektakularno, zbog najave velikih svetskih timova. Mislim da najjača ekipa dolazi iz Španije. Oni su nam najveći konkurenti na samoj trci. Velika očekivanja imamo od naše reprezentacije sa našim kapitenom Markom Danilovićem. Trka je koncipirana da za svakog ima po nešto i za brzog vozača i sprintera. Etapa u Šapcu je ravničarska, tako da u centru grada očekujemo veliki broj gostiju. Zahvaljujem se gradu Šapcu što je posle 14 godina prepoznao značaj ove manifestacije. Meni kao Šapčaninu koji je svoje prve biciklističke korake napravio  je veoma drago što je ovaj grad postao etapno mesto – rekao je sportski direktor trke Saša Gajičić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja, izrazio je veliku zahvalnost rukovodstvu Grada Šapca na gostoprimstvu.

Trka Beograd – Banjaluka je, po rečima Kuvelje, „ naš ponos, pre svega najveći događaj u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a danas jedan od najvećih događaja i u Srbiji“.

- Petnaest godina slobodnog prolaska granice, petnaest godina zaustavljanja saobraćaja zahteva ozbiljan rad i dobru saradnju na svim nivoima. Nije lako organizovati ovakav događaj, ali već deceniju i po to uspevamo – kaže Kuvalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda