LAZAR DOBOŽANOV: Napadamo i titulu!

S. Krstović

30. 03. 2021. u 20:50

LAZAR Dobožanov je u Zagrebu na F4 Regionalne lige dokazao da Srbija ne mora da brine za budućnost.

ЛАЗАР ДОБОЖАНОВ: Нападамо и титулу!

Lazar Dobožanov Foto D. S.

Sjajni golman Radničkog začarao je svoju mrežu protiv vaterpolista Mladosti i Juga i najzaslužniji je za istorijski trijumf Kragujevčana na Jadrana. Izvanredni čuvar mreže podvlači da je titula delo svih u klubu, da će im biti vetar u leđa u borbi za naslov prvaka Srbije.

- Svi smo u Zagrebu bili puni samopouzdanja. Bili smo veoma složni, držali se stalno zajedno, i da nije bilo saigrača, ne bih ni ja bio proglašen za najboljeg. Mislim da je ovo ogroman uspeh za sve nas, da je samo potvrda našeg truda, rada, velikog potencijala koji u bi u budućnosti trebalo još više da se iskoristi, kroz evropska takmičenja. Posle trijumfa na Jadranu moći ćemo sebi da postavljamo još više ciljeve - ističe Dobožanov.

Radnički je još u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u "balonu" u Budimpešti pokazao da ima veoma kvalitetan tim. Na putu ka eliti zaustavila ih je Breša, dok ih je u četvrtfinalu Evrokupa eliminisao Solnok.

- Sigurno su nam mnogo značile evropske utakmice. Tek na tim mečevima počeli smo da se pronalazimo, da shvatamo, da niko ne može i ne sme da nas potceni. Solnok nas je eliminisao, ali mislim da smo im pokazali "zube", malo nam je falilo to iskustvo, koje je bilo na njihovoj strani i što nismo bili svesni šta možemo da uradimo - naglašava Dobožanov.

Radnički je 2012. stvorio megatim, ali je posle tri godine upao u finansijske probleme i morao da krene od nule.

- To je fascinantno. Prošle sezone smo ušli u Jadransku ligu, a ove je osvojili. Sigurno je to velika potvrda za trenera Uroša Stevanovića, direktora Jugoslava Vasovića, za ceo klub, što pokazuje da je klub vrlo ozbiljan, da se dobro radi. Svake godine se vidi napredak i kluba, i igrača, i mlađih kategorija - podvlači Dobožanov.

Vremena za slavlje nije bilo, jer ih danas (19.00) očekuje duel sa Partizanom.

- Glavni cilj je i dalje osvajanje domaćeg prvenstva. To neće biti lako, imamo ovde jaku konkurenciju i kvalitetne ekipe. Ali moramo da se fokusiramo na našu igru i ako sve bude kako treba favoriti smo za osvajanje - ističe Dobožanov.

SANjAM "JEDINICU" SRBIJE

SJAJNI golman je ponikao u Bečeju, branio za Vojvodinu, odakle je 2015. pojačao Radnički. Ubrzo je napustio Kragujevac, čuvao gol Partizana i Crvene zvezde, da bi se 2018. vratio u Radnički. Za podmlađenu reprezentaciju branio je na SP 2019. u Koreji. Nada se da će posle Igara dobiti veću šansu.

- Daću sve od sebe da se pokažemo i da branim na visokom niovu. Ako bude tako, selektor će to sigurno prepoznati, tako da se nadam da ću biti jednog dana "jedinica" Srbije - kaže Dobožanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna