TRKA BEOGRAD - BALJALUKA: Nikad jače društvo

S.M.

23. 03. 2021. u 14:52

Ukupno 25 timova sa četiri kontinenta prijavilo se za učešće na 15. trci "Beograd - Banjaluka koja je na programu od 22. do 25. aprila.

ТРКА БЕОГРАД - БАЉАЛУКА: Никад јаче друштво

FOTO: Novosti

Ovo će bez sumnje biti najjače izdanje trke koja je već četvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke unije.

Najzvučniji timovi svakako su italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SA, koji u svom sastavu imaju i pobjednike etapa na Điro d'Italija, kao što je Đovani Viskonti. Inače, 25 ekipa odnosno 175 biciklista je maksimalan broj koji može da se pojavi na startu prema UCI pravilima.

FOTO: Novosti

Masi vivo konekta iz Paragvaja prvi put ucestvuje na trci

Direktor karavana Vladimir Kuvalja srećan je zbog velikog odziva u prilično nezgodno vreme za sport, kao i činjenicom da će prvi put na trci nastupiti dve pro kontinental ekipe.

- Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i na sreću to nam uspeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Itlijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, NJemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije..., a titulu ukupnog pobednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe “Mazovže serce polski - rekao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomeranjem bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju. Planirano je da počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim sledi etapa Obrenovac - Bijeljina, pa Bijeljina - Vlasenica, dok će za nekoliko dana biti potvrđen i grad domaćin starta poslednje etape koja završava u Banjaluci. Za sada je tome najbliži Prijedor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)