DOBIO OTKAZ JER NIJE HTEO DA SE VAKCINIŠE: Crnogorski golman odbio da se cepi protiv koronavirusa, klub ga momentalno otpustio

Novosti online

23. 03. 2021. u 14:35

CRNOGORSKI golman Milan Jelovac dobio je otkaz na Maldivima gde je bio angažovan u klubu Igls - jer nije želeo da primi vakcinu protiv virusa korona.

ДОБИО ОТКАЗ ЈЕР НИЈЕ ХТЕО ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ:  Црногорски голман одбио да се цепи против коронавируса, клуб га моментално отпустио

Instagram/Milan Jelovac

Milan Jelovac sezonu je počeo u Radničkom iz Sremske Mitrovice, gde je stigao iz Grblja, da bi u januaru promenio sredinu i otišao na Maldive, tačnije klub koji se zove Igls.

– Prethodna tri meseca sam proveo na Maldivima, igrajući za Igls koji su deo najelitnijeg ranga ove rajske zemlje. Takođe, igrali smo kvalifikacije za AFC Kup, drugo elitno takmičenje po snazi u Aziji - rekao je Jelovac za Dan.

Činilo se kao da se golman snašao i da ga čeka duga i lepa karijera na Maldivima, ali su se druge stvari istakle kao bitnije.

– Bilo je ovo divno iskustvo za mene, od života, naroda, kulture, sve se razlikovalo od Evrope, ali igrači su me lepo prihvatili i uklopio sam se u ekipi. Odigrao sam devet utakmica, pa je usledio prekid prvenstva zbog broja zaraženih, rekao je golman iz Crne Gore.

Klub je potom uslovio celokupan stručni i igrački kadar da se vakciniše, čak su i uslovili da to mora biti vakcina Astra Zeneka, a kako sam golman kaže nije problem u samoj vakcinaciji, već o tipu.

– U pitanju je bila Astra Zeneka, vakcina koju nisam želeo da primim. Od četiri stranca u klubu, nas trojica nismo hteli tu vakcinu. Ucenjivali su nas, ali nismo popustili i nismo hteli baš tu vakcinu. Za razliku od domaćih igrača koji su morali da prime tu vakcinu, 90 posto stranaca je dobilo otkaz među njima sam i ja.

Usledilo je ogromno razočarenje zbog uslovljavanja i zbog toga što mu nije ostavnjen izbor koju vakcinu da primi, iako je čak želio da plati vakcinisanje od nekog drugog prozvođača.

– Trenutno se nalazim u svom rdonom gradu, individualno radim na održavanju forme i spreman sam za novi izazov, nadam se ovaj put sa srećnim krajem, poručio je Jelovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave