KAPITEN OK RIBNICE, IVAN TODOROVIĆ ZA "NOVOSTI": Ovaj trofej mi je najdraži i najvažniji

G.Ćirović

16. 03. 2021. u 08:30

VIŠE nego zasluženom pobedom u finalu nacionalnog kupa protiv Radničkog iz Kragujevca u Vrnjačkoj Banji (3:1), odbojkaši kraljevačke Ribnice osvojili su drugi veliki trofej u klupskoj istoriji, ispisavši nove, zlatne stranice istorije sporta u gradu na Ibru.

КАПИТЕН ОК РИБНИЦЕ, ИВАН ТОДОРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Овај трофеј ми је најдражи и најважнији

FOTO: OSS

Posle 43 godine, ova generacija kraljevačkih odbojkaša predvođena neustrašivim kapitenom Ivanom Todorovićem, koji je već zašao u petu deceniju, i šefom stručnog štaba Milanom Simojlovićem, ponovila je uspeh legendarne generacije braće Kovačević i Bićanin, Prodanovića, Terzića i ostalih, koja je 1978. u paklenoj konkurenciji tadašnje države osvojila pehar namenjen pobedniku najmasovnijeg takmičenja.

- Osvajao sam titule u inostranstvu, ali ovaj trofej mi je najdraži i najvažniji. Bez lažne skromnosti, kruna karijere koja traje duže od dve decenije. Neponovljiv je osećaj kada u dresu koji najviše volite podignete pobednički pehar. Ponosan sam na sve saigrače, stručni štab i sve one koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj uspeh i još jednom na delu potvrdimo da je Kraljevo pravi grad odbojke - kaže Todorović za "Novosti", dan posle velike pobede.

KRALjEVO JE GRAD ODBOJKE

DA je Kraljevo grad odbojke odavno nije fraza. Ovde su stasavali velikani magične igre na mreži, od pomenutih osvajača Kupa 1978. preko Dejana Brđovića, Željka Bulatovića, Dragana Đorđevića, Slobodana Ilića, Mirka Ristovića, Tomislava Popovića, do braće Veljka i Vlada Petkovića, Mirka Radevića, Mladena Bojovića, Nikole i Uroša Kovačevića, Srećka Lisinca, sa posebnim pečatom utemeljivača odbojke u gradu na Ibru Dušana Boškovića i plejade vrsnih trenera.

- Verujem da će i ovu generacuju tako pamtiti, a nadam se u dogledno vreme i nadmašiti - naglašava Todorović.

Kapiten zlatne generacije kraljevačkih "musketara" gotovo kompletan finalni meč odigrao je sa povredom ruke, nijednog trenutka ne pomišljajući da svoje mlađe saigrače ostavi na cedilu.

- Sve se dogodilo u prvom setu, prilikom smeča korektora Radničkog, kada sam rukom nezgodno udario u svoje koleno. Odmah sam znao da je kost naprsla, ali nije bilo šanse da izađem sa terena. To sam i rekao treneru Simojloviću. Predstoji snimanje, pa ćemo videti koji je stepen povrede - dodaje Todorović.

Čestitke za izvanredne partije tokom cele ove sezone zaslužuju svi prvotimci Ribnice, mada je jasno da su najveći teret, uz kapitena Todorovića, izneli iskusni tehničar Predrag Bićanin, koji je ponovio uspeh svog oca iz 1978, kanadski internacionalac Nejtan Delgajdis, Aleksandar Stefanović, Žarko Ubiparip, Vladimir Gajović, Miloš Krsteski...

- Kada smo se šef struke Milan Simojlović i ja u julu prošle godine vratili u klub i kada su u Ribnici počeli da duvaju neki novi, povoljniji vetrovi, poručili smo da nas ne interesuje borba za opstanak, već borba za trofeje i izlazak u Evropu. Eto, devet meseci kasnije, osvojili smo nacionalni kup i izborili vizu za evropsku scenu. Ostaje žal što smo napravili kiks u prvenstvu i rano eliminisani u plej-ofu od Mladog radnika, ali i to neka nam bude škola za narednu sezonu.

ČAST LEGENDAMA

FINALNI meč protiv Radničkog, odbojkaši Ribnice odigrali su u dresovima na kojima su bili odštampani likovi igrača koji su pre 43 godine osvojili Kup SFRJ u Novom Sadu, dok su članovi stručnog štaba imali lik tadašenjeg trenera Dragana Nikolića.

- To je odraz velikog poštovanja prema njima koji su prvi zakoračili na stazu kojom mi sada ponosno hodamo - kaže kapiten kraljevačkih musketara.

A hoće li sa kapitenskom trakom oko ruke i naredne sezone na tri fronta predvoditi popularne "musketare", Todorović ne ostavlja nikakvu dilemu.

- Sigurno ću biti tu jer osećam da još mogu da pomognem i doprinesem razvoju ekipe. A ovi mlađi neka me istisnu iz tima, neka napreduju i neka Ribnici donesu još više uspeha, nemam ništa protiv - dodaje najbolji igrač finala u Vrnjačkoj Banji. - Napravili smo veliki korak u vraćanju Ribnice na stazu stare slave, ali idemo dalje. Imamo svoje snove i, zašto da krijemo, visoke ambicije. Osvajanje Kupa pokazalo je da smo na najboljem putu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu