ŠAMPIONI KOD PAJIĆA: Gradonačelnik primio vaterpoliste Šapca

Vladimir Mitrić

11. 03. 2021. u 22:46

Šabački gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, primio u Gradskoj kući za vaterpoliste Vaterpolo kluba ,,Šabac”, rođene 2008. godište, kao i njihove trenere i rukovodstvo kluba, izražavajući zahvalnost što su osvajanjem Kupa Srbije, na najlepše način, branili boje svoga grada i kraja.

ШАМПИОНИ КОД ПАЈИЋА: Градоначелник примио ватерполисте Шапца

FOTO: GU Šabac

Čelnik Šapca je naglasio da je “ovo dokaz da najmlađi Šapčani nemaju premca u državi i da su dobri uslovi koje imaju na šabačkom bazenu, kao i stručan rad, preduslov za vrhunske rezultate“.

- Siguran sam da će ovi rezultati biti i u juniorskoj, odnosno seniorskoj konkurenciji i da ove momke tek očekuju vrhunski rezultati, reprezentativne obaveze, svetska prvenstva i olimpijske igre -poručio je šampionima dr Pajić.

- Grad Šabac će uvek da podržava vrhunske rezultate u svim sferama života. Šabac je bio i ostaće grad sporta. Veliki novac ulažemo u sport, a samo na godišnjem nivou to je više od 160 miliona iz budžeta grada . Plan Grada Šapca je da ove godine uradi projekat otvorenog olimpijskog bazena, čija bi izgradnja počela sledeće godine. Šabac zaslužuje da ima otvoreni olimpijski bazen, jer želimo da ovim dečacima i svima drugima koji su ljubitelji sporta na vodi  omogućimo još bolje uslove.

Predsednik Vaterpolo kluba ,,Šabac” Nenad Živanović kaže da je, s razlogom, ponosom na sve što je klub u prethodnom periodu radio, „na sistematski i kvalitetan način“.

– Generacija 2008. godište koja je prvak države, od prvog takmičenja na kome je nastupila 2019. godine ne zna za poraz. To je najbolji pokazatelj stručnog rada i kvalitetnih uslova koji ovaj klub u kontinuitetu ima. I pored generacije 2008. godišta VK ,,Šabac” u svim mlađim selekcijama pretenduje na najviši mogući plasman. U prošlom prvenstvu od pet mlađih kategorija Vaterpolo klub je imao tri selekcije koje su bile među tri najbolje u državi. U narednom periodu siguran sam da će to biti na još većem nivou, tako da pored seniorske ekipe koja je aktuelni prvak države, imamo i mlađe kategorije koje će nastaviti  njihovim stopama. Siguran sam da ćemo jednog dana biti kao klub prepoznatljivi, poput VK ,,Partizan” u njegovo vreme – rekao je Živanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!