GREŠKA ZA KAZNU: Zbog propusta vaterpolisti Radničkog i Novog Beograda morali ponovo da odigraju poslednjih 26 sekundi

S. K.

11. 03. 2021. u 13:31

DUGO će se pričati o poslednjih 26 sekundi duela vaterpolista Radničkog i Novog Beograda, koju su na kraju dobili Kragujevčani sa 8:7. Naime, gosti su se žalili što Nikola Lukić nije ušao u kućicu prilikom izvođenja poslednjeg peterca, jer je prethodno zaradio i isključenje i zahtevali da se finiš ponovi.

ГРЕШКА ЗА КАЗНУ: Због пропуста ватерполисти Радничког и Новог Београда морали поново да одиграју последњих 26 секунди

Aleksandar Šoštar foto: N.Paraušić

Po pravilniku VSS odlučeno je da se ponovi poslednjih 26 sekundi. Ali, kako su se igrači presvukli, a većina domaćih vaterpolista otišla kući, a i teren razmontiran, na nastavak meča čekalo se više od sat vremena. Ponavaljanje poslednjih 26 sekundi nije donelo drugačiji ishod. Gogov je pogodio iz peterca, a igrači Radničkog su potom do kraja sačuvali mrežu. Pravdu na derbiju delili su Ivan Raković i Lazar Anđelić.

- Nedipostivo je da se u Srbiji tako nešto desi. Nedopustivo je i da se takva greška desi. To srpskom vaterpolu nikako nije smelo da se dodgodi i zbog toga smo tražili da se ponovi finiš, kako bismo sačuvali regulanost. Na našu žalost nije došlo do promene rezultata, ali niko ne može da prigovori na ishod meča. Srbija je velesila u svetskom vaterpolu i ne smeju da dešavaju ovakvi propusti. Neko za to mora da odgovara, ali o tome mi ne odlučujemo - ističe sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar.

Inače, Kragujevčani su preuzeli prvo mesto u Superligi sa 30 bodova, dva više od Novog Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)