SRBIJA DOMAĆIN PRVENSTVA SVETA U RVANJU 2022. Iznova dokazujemo da smo lideri u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja

N. I.

14. 02. 2021. u 14:59

Beograd će 2022. godine biti svetska prestonica rvanja, jer je Međunarodna rvačka federacija Srbiji dodelila domaćinstvo Prvenstva sveta u rvanju, koje će se održati u našem glavnom gradu od 01. do 07. novembra.

СРБИЈА ДОМАЋИН ПРВЕНСТВА СВЕТА У РВАЊУ 2022. Изнова доказујемо да смо лидери у организацији међународних спортских такмичења

FOTO: MOS

Tokom sedam dana borbi u grčko-rimskom i slobodnom stilu u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora, očekuje se da će u Beogradu boraviti oko 2.000 gostiju iz 70 zemalja.

„Dobijanje organizacije Prvenstva sveta u rvanju 2022. godine predstavlja svojevrsno priznanje i potvrdu da je naš višegodišnji rad uspešan, i da međunarodni sportski subjekti prepoznaju trud i kvalitet koji kontinuirano ulažemo u organizaciju velikih takmičenja. U periodu od nepunih pet godina organizujemo tri velika takmičenja,  nakon Evropskog prvenstva u rvanju u Novom Sadu 2019. godine i Individualnog svetskog kupa u Beogradu pre dva meseca,  domaćinstvo Prvenstvu sveta u rvanju je pokazatelj da smo dokazano dobri i pouzdani domaćini, ali i veoma uspešni i na polju sportske diplomatije. Odatle potiče i moja uverenost da ćemo opravdati ukazano poverenje i iznova dokazati da smo lideri u organizaciji najvećih sportskih smotri. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku srpskom sportu i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti bila prvi izbor prilikom dodele organizacija najprestižnijih svetskih takmičenja”, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Srbija je u decembru 2020. godine bila domaćin Individualnog svetskog kupa u rvanju, kada smo svetskoj sportskoj javnosti dokazali da imamo kapacitete da i u vanrednim uslovima na globalnom nivou, besprekorno organizujemo takmičenje međunarodnog obima, i pri tom zaštitimo zdravlje svih učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila