OTAC DANIALA JAHIĆA, JOVAN, ZA NOVOSTI: Gospod ga je uzeo sebi, teško mi je kao roditelju, kao da mi komadi mesa otpadaju

S. K.

20. 01. 2021. u 18:02

DANIAL Jahić, nekadašnji rekorder naše zemlju u skoku udalj u dvorani, preminuo je u utorak veče u manastiru Ćelije kod Valjeva. Bol je preranim odlaskom mladog stručnjaka (41) velika u našoj atletici, a njegov otac, poznati trener Jovan Jahić smogao je snage da, za "Novosti", drhtavim glasom opiše poslednje dane svog sina.

ОТАЦ ДАНИАЛА ЈАХИЋА, ЈОВАН, ЗА НОВОСТИ: Господ га је узео себи, тешко ми је као родитељу, као да ми комади меса отпадају

FOTO ASS

- Bog je tako hteo, ja verujem u Gospoda, uzeo ga je sebi, ja verujem da će mu tamo sigurno biti bolje - zamolio je, glasom u kojem se osećao ogroman bol, Jovan Jahić.

Jovan je objasnio da njegov Danče nije bio zaražen kovidom 19 kada je preminuo. Imao je probleme sa jetrom, virus je preležao krajem prošle godine, "ali je ta infekcija uticala na pogoršanje njegovog stanja i dodatne komplikacije, koje su, nažalost, donele tragičan ishod".

- Pošto sam vezan za manastir Ćelije, igumanija Glikerija, koja je znala celu situaciju, pozvala me je i rekla da ga dovedem kod njih, da će organizovati lečenje.

Organizovala je lekare, uradila sve što je moguće, ali na kraju nije uspelo i posle četiri dana je preminuo.

- Vezan sam za Gospoda, vernik sam, Bog je tako hteo, tako se desilo. Otišao je sigurno na bolje mesto nego što je ovo danas, što nam se svima dešava. Teško mi je kao roditelju, raspadam se, imam osećaj da mi komadi mesa otpadaju... Mnogo ljudi mi se javilo, nekoliko hiljada, ne znam šta da kažem. Hvala im na porukama saučešća - drhtavim glasom priča, za "Novosti", Jahić.

Jovan naglašava da su porodično vezani za manastir:

- Danial će tamo biti sahranjen. Porodično smo bili vezani za manastir, naročito ja. Mnogo sam pomagao i pomažem, učestvovao sam u podizanju crkve i svakoj pomoći manastiru... Bog je hteo da se to desi tamo, gde sam ja životno vezan.

Opelo i sahrana biće danas, u 11.00 u manastiru groblja Ćelije.

AK VOŽDOVAC: DIVAN ČOVEK

DANIAL je karijeru završio u 26. godini i posvetio se trenerskom poslu. Radio je u AK Voždovac, a često je išao u Grčku, gde je sa košarkaškim klubovima radio na opštefizičkim pripremama. U Beogradu je radio sa decom.

- Velika tragedija. U Voždovcu su ga strašno volela deca i roditelji. Bio je divan čovek, mnogima je pomagao. Zovu nas prijatelji ne samo iz zemlje, nego iz Grčke. Velika tuga, bol - rekao je Jovan Bukvić iz Voždovca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024