UMAR KREMLEV PREDSEDNIK AIBA: Prijatelj Srbije na čelu svetskog boksa

Novosti online

13. 12. 2020. u 13:18

RUS Umar Nazarovič Kremlev, veliki prijatelj Srbije, izabran je za novog predsednika Svetske bokserske organizacije (AIBA).

УМАР КРЕМЛЕВ ПРЕДСЕДНИК АИБА: Пријатељ Србије на челу светског бокса

Foto: BSS

On je na Kongresu AIBA, na glasanju 155 federacija, dobio 57, 33 odsto glasova.

"Zahvaljujem se mom timu i svim Nacionalnim federacijama koje su glasale za mene. Posebno se zahvaljujem Bokserskom savezu Srbije na podršci u kampanji za predsednika AIBA i učešću u izradi strategije za razvoj svetskog boksa. Sledeće Svetsko prvenstvo u novom i najmodernijem formatu biće u Srbiji i već tamo ćemo pokazati svetu kako boks moze da bude najveći sportski spektakl", naveo je Kremlev u svom izlaganju, a prenosi Bokserski savez Srbije u saopštenju.

Već sada imamo zainteresovane svetske kompanije da budu sponzori, dok će tv prava već izvesno biti distribuirana u većini zemalja sveta, dodao je Kremlev.

"Boks je sport boraca. Naša borba biće protiv nesposobnosti, protiv korupcije i protiv doping. Ojačaćemo upravljačke strukture AIBA i obezbediti našu proveru rada i obnoviti saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom", istakao je Kremlev.

Novi predsednik AIBA često dolazi u Srbiju, a jača saradnja krenula je od januara 2019. godine kada je predsednik Rusije Vladimir Putin bio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Usledio je prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj boksa i tada je dogovoreno puno dobrih stvari za jačanje srpskog boksa.

Kremlev je posle toga više puta posetio našu zemlju.

Krajem februara kada je Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva u boksu za 2021, na Andrićevom vencu predsednik Vučić organizovao je prijem za čelne ljude AIBA, gde se pričalo o Nacionalnom trening centru za boksere i o organizaciji Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu.

Umar Kremlev najavio je novu posetu Beogradu krajem decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)