DAMIR RASTIĆ: Želim do bodova u Svetskom kupu u biatlonu

Beta

18. 11. 2020. u 20:32

REPREZENTATIVAC Srbije u biatlonu Damir Rastić rekao je danas da će pokušati da osvoji bodove u Svetskom kupu, koji počinje 28. novembra u finskom Kontiolahtiju muškom individualnom trkom na 20 kilometara.

ДАМИР РАСТИЋ: Желим до бодова у Светском купу у биатлону

Foto: AP

- Trenutno sam na pripremama u Lencerhajdeu, u Švacarskoj, a ambicije su slične prošlogodišnjim. Želja je da dođem do nekog boda u Svetskom kupu, a u IBU kupu da ostvarim plasman među 15 ili 20 najboljih. Tu je i Svetsko prvenstvo", rekao je Rastić.

Tridesetdvogodišnji olimpijac iz Sjenice naveo je da je epidemiološka situacija uticala na tok priprema.

- Tokom leta zbog bolesti nisam trenirao sedam dana, a onda je otkazano Svetsko prvenstvo u letnjem biatlonu, koje je trebalo da bude održano u Ruhpoldingu. To mi je poremetilo plan i program. Nastavio sam sa kvalitetnim radom, ali bez treninga visokog intenziteta jer je sezona bila pod znakom pitanja", kazao je Rastić.

- Kad je početkom septembra situacija postala jasnija, pojačao sam ritam. Sigurno je da u prvom delu nastupajuće sezone neću da budem pretreniran, kao što je bio slučaj prethodne. Očekujem da od januara budem na vrhuncu forme", dodao je on.

Dva uvodna takmičenja Svetskog kupa za sezonu 2020/21 biće održana u Kontiolahtiju, a najbolji svetski biatlonci potom se sele u austrijski Hohfilcen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)