HRVATSKI VATERPOLISTA ĆE IGRATI ZA "DELFINE": Srbija se ne odbija

S. KRSTOVIĆ

26. 10. 2020. u 22:03

TEK kada je Srbija otvorila vrata talentovanom vaterpolisti Marku Raduloviću, u Hrvatskoj su shvatili da su ostali bez bisera.

ХРВАТСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ЋЕ ИГРАТИ ЗА ДЕЛФИНЕ: Србија се не одбија

FOTO: M. Vukadinović

Nova zvezda Radničkog, koji je ponikao u riječkom Primorju, zapala je za oko i selektoru Srbije Dejanu Saviću, tako da je mladi golgeter protekle nedelje prvi put bio na pripremama olimpijskih pobednika.

- Poziv me mnogo motiviše, jer je to nagrada za sav uloženi trud i rad poslednjih meseci. U Kragujevcu smo trenirali mnogo, obratili pažnju na individualne stvari i to je, ne samo meni, nego i mojim saigračima donelo šansu da se dokazujemo selektoru - ističe Radulović.

ŽELIMO LIGU ŠAMPIONA

MARKO očekuje i dobar rezultat Radničkog u kvalifikacijama u Ligi šampiona.

- Pojačali smo se dosta, a naše ambicije su uvek najviše. Nadamo se da ćemo u kvalifikacijama izboriti grupnu fazu Lige šampiona. Ne bojimo se nijedne ekipe, imamo kvalitet, timski duh, sa svakim možemo da se nadigravamo - naglašava Radulović.

Marko je rođen u Rijeci 6. januara 2001. Kako sam kaže vaterpolo je počeo slučajno da trenira sa šest i po godina. Već sa osam je igrao i to sa starijim dečacima. Napredovao je brzo, kao 14-godišnjak je zaigrao za prvi tim Primorja. Bio je i član mlađih selekcija Hrvatske. Svi se nadaju da će krenuti stopama Vladimira Vujasinovića, koji je, takođe, ponikao na Kantridi.

- Za mene je još rano da se govori, jer nisam ništa ostvario konkretno, ali nadamo se da ću uspeti - kaže Radulović.

Za odluku da konkuriše za srpsku kapicu najzaslužniji je selektor mlađih selekcija i trener Radničkog Uroš Stevanović, ali i nezainteresovanost Hrvata...

- Za mlađe selekcije "barakuda" igrao sam i na SP. Međutim, dve godine me tadašnji selektor mladih Kreković nije pozivao. Kada sam 2018, prešao u Vojvodinu čekao sam još godinu dana. U međuvremenu me je pozvao Stevanović da nastupam za Srbiju. Kako me niko nije zvao iz HVS ja sam se dogovorio sa Urošem i stvar je bila rešena. Da nije bilo Stevanovića, cela ova priča ne bi ni bila pokrenuta. On je zaslužan za sve, mnogo mi je pomogao, ne samo što se tiče vaterpola - objašnjava Radulović.

MOJE JE DA SE DOKAZUJEM

VATERPOLO reprezentaciju Srbije posle Tokija očekuje smena generacija, a to je velika prilika za mlade igrače da se dokažu.

  - Ne znamo ko će ostati, ko će otići. Samo nije u redu da ja, koji je sam bio prvi put na pripremama reprezentacije, o tome pričam. Na meni je da se dokazujem, a selektor je taj koji odlučuje. Znam samo da sa jakim treningom i sa kormilarom kao što je Dejan Savić može mogo da se napreduje - ističe Radulović.

Marko je u Srbiji igrao za Vojvodinu, Šabac, a sada je član Radničkog.

- Svojevremeno mi je bivši hrvatski reprezentativac Igor Hinić rekao da vremena u sportu nisu kao nekad i da je teško zadržati se duže u nekom klubu, što zbog finansija, rada, igranja u Evropi. To je normalno dok se ne pronađe sredina koja te zadovoljava. U Radničkom mi je izvanredno i nadam se da ću ostati što duže, jer osećam da sam napredovao poslednjih meseci - ističe Radulović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili