KRALJEVČANI DOČEKALI SVOJE MLADE ŠAMPIONE: Stiglo zlato iz Sarajeva

G. Ćirović

26. 10. 2020. u 11:23

Uz baklje, konfete, petarde, skandiranje „šampioni, šampioni!“, salve aplauza i poneku suzu radosnicu, roditelji, nastavnici i drugari dočekali su u subotu po podne učenike kraljevačke Osnovne škole "Dimitrije Tucović“

КРАЉЕВЧАНИ ДОЧЕКАЛИ СВОЈЕ МЛАДЕ ШАМПИОНЕ: Стигло злато из Сарајева

FOTO: G. Šljivić

 Oni su se na Velikom finalu sportskih igara mladih u Sarajevu okitili zlatnom medaljom kao pobednici igre „između dve vatre“.

Predvođeni učiteljem Borisom Garovićem, sada učenici petog razreda, najpre su pobedili na gradskom takmičenju, potom su trijumfovali na državnom nadmetanju u Brzeću, da bi u međunarodnom finalu zasluženo osvojili prvo mesto u konkurenciji vršnjaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Naši đaci su ostvarili fenomenalan uspeh i mi smo ponosni na njih. Na najbolji način su predstavljali svoju školu, grad i državu i za to su potpuno zasluženo nagrađeni zlatnom medaljom”, nije krila zadovoljstvo Dragana Đurović, direktorka OŠ „Dimitrije Tucović“.

Ova sjajna generacija mališana tako je ponovila rezultat svojih starijih školskih drugova koji su pre četiri godine u istoj disciplini trijumfovali u finalu u Splitu. I ovogodišnji uspeh još više dobija na značaju jer je „Dimitrije Ticović“ jedina škola u gradu na Ibru bez sportske sale.

“Valjda će se i to uskoro rešiti”, poručili su i roditelji i osvajači zlatne medalje u Sarajevu, nastavljajući zasluženo slavlje uz muziku, sokove, grickalice i kolače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)