ODBOJKAŠICE BIJELJINE U PRVOJ LIGI RS: "Libero" dostojan pažnje

V.Mitrić

06. 10. 2020. u 19:24

POVODOM uspeha ženskog odbojkaškog kluba „Libero“, koji se plasirao se u Prvu ligu Republike Srpske, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za rukovodstvo i prvi tim „Libera“.

ОДБОЈКАШИЦЕ БИЈЕЉИНЕ У ПРВОЈ ЛИГИ РС:  Либеро достојан пажње

FOTO: V. Mitrić

Tom prilikom je upravi Kluba uručio ček od 5.000 KM, kao podršku daljim nastupima ovom bijeljinskom prvoligašu.

"Ovo je veliki uspeh za naše mlade odbojkašice, ali i za naš grad.Odbojkaški klub „Libero“ je mlad klub koji postoji pet godina, a već je veliki po svojim uspesima. Njihovi rezultati pokazuju da ozbiljno rade i treniraju i zbog toga smo njihov rad finansijski podržali. Iduće godine, u skladu sa Pravilnikom o raspodeli sredstava u sportu, biće tretirani kao klub koji igra u Prvoj ligi, a na osnovu toga će iz budžeta dobiti veću finansijsku pomoć. Bijeljina je još jednom opravdala epitet Grada sporta za 2020. godinu", naglasio je Mićić.

Trener Ženskog odbojkaškog kluba „Libero“ Bojan Kvrgić podsetio je da se njegova ekipa do sada takmičila u drugoj ligi, ali da se nedavnom pobedom nad banjalučkim „Borcem“, rezultatom 3:0, plasirala u najviši rang. 

"Takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske počeli smo na najbolji način, pobjedom od 3:0 protiv ekipe „Hidroelektrana na Drini“ iz Višegrada. Imamo mladu ekipu, sve djevojke su iz Bijeljine i za nas je ovo izuzetan uspeh. Izuzetno nam je bitna podrška koju imamo od Gradske uprave, jer takmičenje u najvišem rangu nije moguće bez značajne pomoći lokalne zajednice", poručio je Kvrgić.

On je izrazio očekivanja da će „Libero“ sa postojećim timom u ovoj sezoni izboriti opstanak u Prvoj ligi RS.

Sanja Dragojlović, koja u „Liberu“ igra na poziciji libera, istakla je da ulazak u najviši rang takmičenja pokazuje koliko su svi članovi ovog Odbojkaškog kluba radili na terenu, kao i da, uz rad, red i disciplinu rezultati nisu mogli izostati.

Odbojkaški klub „Libero“ osnovan je 2015. godine i okuplja više od 160 dece iz Bijeljine, Janje i Ugljevika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu