SPORTSKE IGRE MLADIH: Državno finale u Brzeću od 11. do 27. septembra

Novosti online

11. 09. 2020. u 15:13

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Државно финале у Брзећу од 11. до 27. септембра

FOTO: Stefan Cvetković

DRŽAVNO finale Sportskih igara mladih Srbije 2020. održaće se u Brzeću, na planini Kopaonik, u periodu od 11. do 27. septembra – saopštili su iz organizacije Sportske igre mladih.

 Na takmičenju će se naći dečaci i devojčice, koji su u svojim gradovima na turnirima Igara ostvarili plasman u najviši rang takmičenja. 

Finale u svim sportovima, za sve ostale kategorije, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji takmičenja, održaće se na sportskim terenima kompleksa „Junior” u Brzeću, a učesnici će biti podeljeni po sportovima, u tri smene. U svakoj od smena očekuje se oko 450 učesnika, a na snazi će biti stroge epidemiološke mere, istaknute i na sajtu Igara mladih kojih se bezrezervno moraju pridržavati svi učesnici.

U prvoj smeni, od 11. do 13. septembra, nastupiće finalisti u rukometu, Lino između dve vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu. Planirano je da u petak, 11. septembra, SIM-ovci doputuju u Brzeće, a subota je dan za takmičenja. U nedelju, 13. septembra, od 10 sati, u završnici Državnog finala, igraće se polufinalne i finalne utakmice, nakon čega slede proglašenje pobednika i dodela medalja.

Isti raspored aktivnosti važi i za ostale dve smene. U drugoj smeni, koja je planirana za period od 18. do 20. i/ili 21. septembra (termin je podložan izmenama zbog planiranog TV prenosa), održaće se finale turnira u malom fudbalu za dečake i devojčice. Utakmice će se igrati 19. septembra, a narednog dana u planu su polufinala i finala i dodela medalja pobednicima.

Biće izuzetno atraktivno poslednjeg vikenda septembra, kada su na rasporedu odbojka, ulična košarka i odbojka na pesku od 25. do 27. septembra. Glavni dan za takmičenja je 26. septembar, a narednog dana najbolji će se boriti za medalje u polufinalnim i finalnim utakmicama. Odmah nakon toga sledi i proglašenje pobednika i dodela priznanja.

Time će biti kompletiran spisak SIM-ovaca koji su u ovogodišnjoj sezoni Igara pokazali naveće kvalitete i to ne samo na sportskom terenu, već i van njega. Poznato je naime, da na Igrama pobeda i talenat za bavljenje sportom nisu prioritet, već da titulu nose deca koja pre svega pokazuju da su lepo vaspitana, da znaju šta je fer-plej, da vole svoje prijatelje, a poštuju protivnike, da neguju one najlepše ljudske osobine i da su u ovim vremenima, odgovorna prema sebi i prema drugima i da se ponašaju u skladu sa svim pravilima stavljajući zdravlje na prvo mesto.

Podsećanja radi, ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igra mladih svečano je otvorena u Priboju, a Karavan radosti i prijateljstva posetio je ukupno 27 gradova širom Srbije, gde su organizovana takmičenja u tenisu, stonom tenisu, šahu, odbojci, rukometu, odbojci na pesku, uličnoj košarci i igri Lino između dve vatre. Tokom sezone je održano čak 177 turnira.

Kao i svih prethodnih godina, i ovog puta je najveće interesovanje vladalo za učešće na turnirima u malom fudbalu za dečake i devojčice. Turniri za dečake rođene 2005. godine i mlađe igrani su u 25 gradova, a turniri za devojčice istog uzrasta – u 10 mesta u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)