SPORTSKE IGRE MLADIH: Kikinda i Čačak za završetak turneje, sledi Državno finale Igara u Brzeću

Novosti online

08. 09. 2020. u 16:30

POSLEDNjI grad koji je, u okviru ovogodišnje sezone Sportskih igara mladih, posetio Karavan radosti i prijateljstva je Kikinda.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Kikinda i Čačak za završetak turneje, sledi Državno finale Igara u Brzeću

FOTO: A. Cvetković

 U ovom gradu je, nakon uzbudljivih takmičenja realizovanih na nekoliko sportskih terena, finalizovan spisak učesnika velikog Državnog finala koje će se naredna tri vikenda, od petka do nedelje, održati u Brzeću na Kopaoniku. 

Svečanom otvaranju Igara, upriličenom na terenima SC Jezero, uz Ivanu Jovanović, Sportskih igara mladih, prisustvovali su i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, Milena Živkov, članica opštinskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje, Dragan Pecarski, većnik zadužen za sport, Dejan Pudar, direktor SC Jezero i Jelena Krvopić, koordinatorka SIM za Kikindu.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što poznajem ceo tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i što sam među njima u poslednjih nekoliko godina stekao iskrene prijatelje, s kojima se često družim i viđam. Zaista ću se truditi da čuvam i negujem a zdragoceno prijateljstvo. Ideja Sportskih igara mladih je da kroz sport i druženje spajaju i decu i odrasle. Vrednost Igara je i u tome što doprinose tome da deca izrastu u dobre ljude, da nauče da poštuju prave vrednosti i da izgrade i učvrste prijateljstva kako sa drugarima iz svoje okoline i iz svoje države, odnosno iz celog regiona. Meni je veliko zadovoljstvo što sam, sada sa pozicije gradonačelnika Kikinde, tu da pomognem da Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastave svoju misiju na ovim prostorima. Podrška, druženje, zdrav život, fer-plej, viteštvo, borba za pobedu – to je ono što krasi Igre. A svi mi smo pobedili onda kada okupimo veliki broj dece, kada im omogućimo da putuju i da se druže i kada svakom detetu pružimo priliku da se okuša u bilo kom sportu, znajući unapred da će na kraju zapravo pobediti prijateljstvo, koje ostaje za ceo život i da ćemo na Igama videti slike dece onakve kakva ona uvek treba da budu: sa širokim osmehom na licu i sa očima punim radosti", istakao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, koji je dobio zlatnu povelju zbog promocije ideje SIM, prethodnih godina. 

 
Upravo slike kakve je on opisao viđene su kako na otvaranju Igara, tako i na terenima u Kikindi, gde su deca pokazala sve svoje talente, čim je njihov drug, talentovani fudbaler Ognjen Ugrešić, uneo baklju prijateljstva i usledio je upaljen plamen prijateljstva, kao znak da Igre počnu.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024