ODLUČNO ZA PROMENE: Filipović ponavlja da bivši vaterpolisti žele vanrednu Skupštinu Partizana

S. Krstović

13. 08. 2020. u 20:11

VIŠE od mesec dana legendarni vaterpolisti Partizana očekuju da se održi Vanredna skupština najtrofejnijeg kluba, na kojoj bi se izabralo novo rukovodstvo.

ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНЕ: Филиповић понавља да бивши ватерполисти желе ванредну Скупштину Партизана

Foto: K. Mihajlović

Zato su razočarani što sednica nije održana, a i iznenađeni što je rukovodstvo na čelu sa Tatijanom Rakas, čiju ostavku traže, angažovalo za šefa struke čuvenog Igora Milanovića.

- Pitanje organizovanja Skupštine je veoma bitno, ne samo zbog legalnosti celog procesa ozdravljenja kluba, već i i zbog organizovanja velikog broja zainteresovanih za to da se počne sa oporavkom kluba. Skupština je samo prvi korak u tom procesu. Pokazali smo da imamo podršku velike većine članova Skupštine, što nas raduje i ohrabruje. I pored činjenice da skupština može da se održi i u uslovima pandemije, kao što to uradili i drugi savezi, do toga nije došlo. Smatramo da je odlaganje Skupštine pritisak na ljude koji žele da se situacija u klubu pokrene sa mrtve tačke, da se obeshrabre i demotivišu, da se kupi vreme da Tatijana Rakas, pa čak i Aleksandar Šoštar i ostali, izvrše pritisak na članove i na neki način dovedu u pitanje već izvesne rezultate glasanja na samoj Skupštini. Koristim ovu priliku da im poručim da smo odlučni u tome da do promena dođe i da nećemo odustati - ističe za “Novosti”, Filip Filipović.

Kapiten delfina smatra da nije poštovana procedura prilikom angažovanja Igora Milanovića:

- Postavljanje trenera mora da potvrdi UO, koji to nije uradio, samim tim je dovedeno u pitanje način dolaska u klub Igora Milanovića. Prema rešenjima MOS i Gradskog sekretarijata za sport uprava je nelegalna i za Partizan je loše da u njoj, kao i u Nadzornom odboru, sede i neki zakupci prostora na Banjici koji imaju pravo glasa o budućnosti kluba, koji glasaju o strategiji rada kluba. Promene su potrebne na svim nivoima, u klubu bi trebalo da sede oni koji imaju znanja iz različitih oblasti, oni koji na različite načine mogu da doprinesu njegovom oporavku.

Filipović ne krije da potpisnici pisma i on očekuju da iz kluba odu svi koji su krivi za sadašnju situaciju na Banjici:

- Neprirodno je razmišljati da oni koji su doveli klub u ovu situaciju mogu da ostanu. Potrebno je da dođu ljudi koji će interes Partizana staviti iznad svog ličnog interesa. Osnovno merilo rada bilo kog segmenta sportske organizacije je rezultat. U sportu su stvari jasne: imaš rezultat - ostaješ, nemaš - ideš. Zamena teza je da su se "smenom" Aleksandra Šoštara desile neke promene u Partizanu, jer je on zajedno sa Tatijanom Rakas bio u klubu koji je u poslednje tri, četiri godine još više propadao. Kada se dogode promene, biće potrebne godine da se klub obnovi i da bude na nivou na kojem je nekad bio.

OBEĆALI DA ĆE DA ODU

DA li smatrate da se dogovor sa Vama, bivšim igračima, nije ispoštovao?

- U momentu kada je Sekretarijat za sport doneo rešenje, a MOS potvrdio da je Skupština, koja je održana 2. decembra prošle godine nelegitimna, stupili smo u kontakt sa Šoštarom i Avramovićem,ponudili pomoć pri organizovanju nove Skupštine, ali jasno stavili do znanja da do promena mora da dođe i da one podrazumevaju i da ne ostanu na funkcijama. Od obojice smo dobili čvrsta obećanja da će se povući sa funckija na samoj Skupštini. I onda taj dogovor nije ispoštovan. Skupština je mogla da bude održana do sada. Pitanje je da li je i ovog puta lični interes iznad interesa kluba...

Filip ne krije da je zabrinut za sve u klubu:

- U svemu ovome sigurno nije zanemarljiv i odnos prema svim ljudima koji čine Partizan - igračima, trenerima, zaposlenima, bivšim sponzorima,roditeljima i deci. Konstantne su manipulacije zarad nekih sitnih interesa. Igrači mlađih kategorija su u poslednje dve godine trenirali svuda, osim na svom bazenu. U doba najvećih sankcija, 90-ih godina prošlog veka treniralo se isključivo na Banjici. Voda je često bila hladna, ali nikad igrači nisu morali da se sele po drugim bazenima. Od januara ove godine bazen definitivno ne radi.

Smatra da su prvotimci bili žrtve sukoba u klubu:

- Moram da pomenem i igrače iz prvog tima koji su, i pored toga što su igrali u nemogućim uslovima i bez plata, doživeli da ih Tatijana Rakas izbacuje iz kluba. Bliži se septembar, roditelji razmišljaju gde će i na koji sport da upišu decu, kako mislite da će bilo ko da izabere Partizan uz ova iskustva koja imaju roditelji i deca, kao naši članovi? Bez novih članova u školi plivanja i vaterpola, bez takmičarskih kategorija, bez prvog tima, šta ostaje? Kada se sve to navede nameće se pitanje - šta je za Tatijanu Rakas VK Partizan? Da li je to tradicija, izuzetna vaterpolo škola, mesto odakle su ponikli vrhunski igrači i treneri ili je to samo mesto koje omogućava dodatni sadržaj i izdavanje tog poslovnog prostora? Ipak, Partizan nije agencija za nekretnine, niti će to biti - oštar je Filipović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista