Jelena Blagojević oduševljena Poljskom: Gledaju me kao da sam domaća, možda ostanem do kraja karijere

20. 06. 2020. u 11:10

Standardni je član reprezentacije Srbije poslednjih godina, ali nikada nije imala želju da se gura u prvi plan. Odbojkašica Jelena Blagojević (31), dvostruka evropska šampionka, u Terzićevoj postavci pokrivala je pozicije primača servisa i libera i uvek je bila u službi tima. U igri je odlikuju mirnoća i inteligencija, a u klubovima je pokazala da ima i osobine vođe.

Јелена Благојевић одушевљена Пољском: Гледају ме као да сам домаћа, можда останем до краја каријере

foto: M. Vukadinović

- I kad sam igrala u Turskoj i Italiji bila sam kapiten, sad u Poljskoj isto - skromno izgovara Blagojevićeva, koja je nekada sa trakom predvodila odbojkašice Crvene zvezde. - Znam da nije često da strane igrače biraju za tu ulogu, ali verovatno imam nešto što treneri prepoznaju.

Jelena je iz crveno-belog dresa 2011. uskočila u opremu italijanskog Urbina, da bi posle prešla u Bergamo (2012-2015), pa turski Trabzon (2015-2016). Preselila se iz Turske u Poljsku 2016. godine. Prvo je branila boje Hemika, a onda prešla u Rešov.

- U ovom klubu su me prihvatili kao svoju i zato mi je super. Možda i do kraja karijere ostanem baš u Rešovu, videću još. Oni vole naš mentalitet. Znaju da smo radilice, da idemo do kraja, bez odustajanja i posustajanja. Gledaju me kao Poljakinju, ali ja uvek naglašavam da sam Srpkinja.

Priznaje Blagojevićeva da joj je konkurencija kad je popularnost u pitanju naš odbojkaš, koji sad igra u Italiji, a od 2014. do 2018. bio je član SKRA Belhatova.

- Moram da kažem da je "broj jedan" u Poljskoj Srećko Lisinac. Šalim se često sa njim da se ne vraća, jer ću onda ja izgubiti svoju reputaciju - nasmejala se Jelena. - Stvarno ga mnogo vole i cene.

DA SLAVIMO I NAREDNOG LETA

Početkom juna odbojkašice Srbije okupile su se na pripremama, sa planom da se vrate u optimalnu formu i spremno dočekaju klupske sezone. Ove godine nema reprezentativnih takmičenja.

- Prošlo okupljanje smo završile na lep način - zlatom na Evropskom prvenstvu. Nama je uvek lepo kad smo zajedno. Gledamo samo pozitivno i daće bog da se narednog leta nađemo i ponovo imamo razloga za slavlje.

Poljski Rešov je poslednju sezonu završio na drugoj poziciji domaćeg prvenstva.

- Uz to smo igrale i finale Kupa, tako da smo zadovoljni rezultatima. Da se nastavilo možda bismo bile još bolje. Ja sam do sad igrala u tri jake lige i u svakoj sam naučila svašta. U Italiji su najjači igrači, pa je najatraktivnija. Turska je specifična na svoj način, a meni je trenutno Poljska najdraža. Pre svega jer je mentalitet sličan našem, a i način života, kao i hrana. Fudbal im je omiljeni kao i svuda uostalom, ali odbojka zauzima posebno mesto. Kult reprezentacije postoji, hale su pune, sve se prati - podvukla je Jelena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!