Vico priznaje da mu je povratak u bazen posle korone bio čudan: Kao da nisam igrao vaterpolo

S. Krstović

15. 06. 2020. u 08:30

"DELFINI" polako ulaze u željeni ritam. Centar Nemanja Vico priznaje da je duga pauza zbog virusa korona ostavila traga na sve igrače i da su zahvaljjući planu selektora Dejana Savića postepeno pojačavali nivo treninga.

Вицо признаје да му је повратак у базен после короне био чудан: Као да нисам играо ватерполо

Foto: N. Paraušić

"Sedmica" Srbije priznaje i da mu je bio neobičan i prvi skok u bazen.

- Imao sam utisak kao da nikad nisam trenirao vaterpolo. Naš sport je zbog vode specifičan u odnosu na druge, dvoranske sportove. Polako se privikavamo, vraća nam se osećaj. Sada već vežbamo dva puta dnevno - priča Vico.

Za razliku od mnogih saigrača, nekadašnji centar Primorca i Partizana ne mora da razmišlja o novom klubu, jer će i naredne sezone igrati u Trstu.

- Produžio sam ugovor na godinu dana, do Olimpijskih igara. Zbog krize u mnogim sredinama je "kresanje" plata, ali oni su bili korektni i dali su mi bolju ponudu nego pre. Ipak, dogodine ću potražiti novu sezonu, jer četiri godine u jednom klubu je dovoljno - ističe Vico.

Nemanja ne krije i da je razmišljao da se vrati u srpsku ligu.

- Željan sam Beograda i Srbije i želeo sam da se vratim. Priča se i da će OKS pomoći našim klubovima. Ali, kako se sada ništa konkretno ne dešava prelomio sam da ostanem u Trstu. Prirodno, najlepše je igrati kod kuće - podvlači Vico.

Za italijansku ligu kaže da je zanimljiva, jer su sve ekipe, osim Pro Reka i Breše, izjednačene.

- Svako svakog može da pobedi, morao sam uvek da pružam maksimum, što mi i te kako koristi - ističe Vico.

Vanredno stanje zbog virusa zateklo ga je u Beogradu.

- Po povratku iz Grčke morali smo u skoro jednomesečni karantin. Nije bilo lako. Vežbao sam, ali to samo pomaže da izbaciš ono negativno iz sebe. Ništa ne može da zameni prave treninge.

Još nije skoknuo ni do rodnog Kotora.

- Nisam želeo da i tamo budem u dvonedeljnom karantinu. Uskoro ću otići, kada nam selektor Savić da kraću pauzu - zaključuje Vico.

IMAMO VREMENA ZA TOKIO

- ODLAGANjE Olimpijskih igara je pogodilo svakog, ne samo nas. Dugo smo čekali, a sada moramo da se spremamo još godinu dana. S druge strane, dobro je to što se ne održavaju, jer pitanje u kakvoj je ko formi i na šta bi ličile utakmice. Ovako, imamo dovoljno vremena da tempiramo formu za Tokio 2021. - kaže Vico.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti