LUBE JOŠ U ŽIVOTU: Podraščanin sa Trentinom u polufinalu prvenstva Italije u odbojci

Novosti online

18. 03. 2024. u 19:21

Odbojkaši Trentina i Peruđe izborili su plasman u polufinale plej-ofa italijanske Serije A. Šampion Italije, predvođen srpskim asom Markom Podraščaninom, uzeo je meru Modeni i u trećem meču četvrtfinalne serije, pošto je upisao pobedu maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:19, 25:21.

ЛУБЕ ЈОШ У ЖИВОТУ: Подрашчанин са Трентином у полуфиналу првенства Италије у одбојци

Foto: Profimedia

Iako bez Rikarda Zbertolija, puleni Fabija Solija odigrali su sjajan meč, a posebno su se istakli Danijele Lavija sa 17 i Kamil Rihlicki sa 16 poena. Kapiten Podraščanin dodao je devet poena, uz čak pet blokova.

U ekipi Modene, kojoj sledi razigravanje za peto mesto, Vlad Daviskiba je upisao 12 poena. Dragan Stanković nije ulazio u igru.

Foto: Profimedia

Peruđa je posle dve startne pobede, imala i vođstvo od 2:0 i 16:12 u trećem meču protiv Verone, ali su gosti na krilima Keite i Sanija, uspeli da odvedu utakmicu u taj-brejk i na kraju ipak potpišu kapitulaciju, jer je domaćin slavio rezultatom 17:15.

"Meč-viner“ Kamil Semenjuk, osvojio je 18 poena, a Vasim Ben Tara i Roberto Ruso po 14. U ekipi iz Verona Keita je imao čak 28 poena, Moska je dodao 12, a Možič 11. Nikola Jovović nije ulazio u igru.

Četvrtog meča će biti u seriji između Lubea i Monce. Gigant iz Ćivitanove je savladao svog gosta u trećem meču, smanjio vođstvo protivnika na 2:1 i zakazao novi susret u nedelju, 24. marta u „Opikvad Areni“.

U pobedi rezultatom 3:2 (21:25, 30:28, 21:25, 25:22, 15:11), blistao je Marlon Jant Erera sa 27 poena. Aleksandar Nikolov je do trenutka kad je izašao iz igre imao 13 poena, a Blenđinijev džoker iz rukava, Adis Lagumdžija – 12. Kod gostiju, Artur Švarc je osvojio 25 poena, a Stiven Mar 22.

Novi susret zakazan je za nedelju u Milanu, od 20.30 časova. Alijanc Milano dočekaće Pjaćencu, koja vodi sa 2:1 u pobedama, nakon što je dobila treći susret sa 3:2. Mogli su i gosti do novog brejka, ali su u završnici četvrtog seta ispustili vođstvo od 23:20 i dve meč lopte na 24:22, pa je domaćin odveo susret u taj-brejk. Tamo su zahvaljujući sjajnoj energiji došli do trijumfa rezultatom 15:12 i na korak od polufinala.

U ekipi Pjaćence, Joandi Leal je osvojio 22 poena, a Juri Romano 19. Kod gostiju iz Milana, Juki Išikava je upisao 21 poen, a Fere Regers 20.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)