PLIVAČKO ČUDO: Za jedno veče oborio rekord i Felpsa i Torpa (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2024. u 14:45

Američki plivač, Luka Mijatović (14) uspeo je da nadmaši vremena koja su u njegovim godinama imali Jan Torp i Majkl Felps i tako je posato sortska vest dana u SAD-u.

ПЛИВАЧКО ЧУДО: За једно вече оборио рекорд и Фелпса и Торпа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Luka je na plivalištu u Novatu, u Kaliforniji, oborio 14 godina star nacionalni rekord na 200 metara slobodnim stilom (1:49.63), a potom i na 400 metara mešovito. Tu deonicu preplivao je za 4:24.77 minuta.

Na 200 metara nadmašio je vreme koje je u njegovim godinama imao legendarni Jan Torp, dok je vreme koje je postigao na duplo dužoj deonici bolje od onog koje je svojevremeno kao 14-godišnjak postigao najbolji plivač u istoriji SAD, čuveni "baltimorski metak" Majkl Felps.

Lukini roditelji su poreklom sa ovih prostora, iz Srbije, otac mu je bio fudbaler, majka odbojkašica pa ne ni čudo što je njihov naslednik krenuo istim stopama.

Amerikanci ga već vide kao momka koji bi mogao da zaseni slavu višestrukog olimpijskog šampiona Felpsa. Vreme će pokazati koliki su zaista dometi ovog momka.

Pod kapicom ekipe "Plezenton Sihoks" postao je najbrži 13-godišnjak u Americi koji je preplivao 800 metara slobodnim stilom - tu deonicu prešao je u vremenu od 8:10.30 minuta.

Tim ostvarenjem oborio je rekord koji je bio na snazi od 2012. godine.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024