"POGLAVICE" MOGU I U GOSTIMA: Kanzas siti pod vođstvom Mahomsa prvi put slavio van svog terena u NFL plej-ofu

S. R.

22. 01. 2024. u 16:34

BAFALO tuguje, Kanzas slavi. U divizionoj rundi NFL šampionata "poglavice" su na vrućem terenu uspele da slave protiv Bilsa (27:24). Time se ekipa dvostrukog prvaka i MVP lige Patrika Mahomsa rekordni šesti put zaredom plasirana u finale konferencije, gde će naredne sedmice igrati protiv Baltimora.

ПОГЛАВИЦЕ МОГУ И У ГОСТИМА: Канзас сити под вођством Махомса први пут славио ван свог терена у НФЛ плеј-офу

Foto Profimedia

U sedam godina dosad velike karijere vođa napada Kanzasa, Mahoms, koji nikada sa svojim timom nije igrao van svog terena u plej-ofu, uspeo je da ućutka sve kritičare i ostvari vredan trijumf.

- Pre svega, ambijent je bio sjajan, zaista sam uživao. Cele nedelje se pričalo o tome da ćemo gostovati, da moramo da se dokažemo i da pokažemo da možemo da pobeđujemo i van svog terena. Volim da igram na svom terenu, bili smo sami protiv svih, ponosan sam na ekipu, svi smo bili kao jedan, što se videlo na terenu - rekao je Partik, kojeg su navijači gađali grudvama snega po završetku meča dok je pokušavao da slavi sa malobrojnim navijačima Kanzasa na tribinama.

Na tribinama Tejlor Svift

VEROVATNO najveća pevačka zvezda današnjice Tejlor Svift ponovo je sa tribina bodrila svog dragog Trevisa Kelsija, igrača Kanzas sitija. U loži, osim nje, društvo joj je pravio i njegov brat Džejson, doskorašnji igrač Filadelfije, koji je najavio odlazak u penziju, kao i supruga Partika Mahomsa Britni.

Uvertira u meč je ponovo bila zanimljiva, kao i prošle nedelje, jer je u državi Njujork u gradu u blizini Nijagarinih vodopada probleme pravila snežna mećava. Navijači su ponovo pozvani da očiste sneg, uz nadoknadu od 20 dolara po satu. Na kraju, em' su promorzli, em' su treću godinu morali da tuguju i gledaju kako im mrski rival gasi snove o tituli.

Kanzas će se u nedelju sastati sa Baltimorom, koji je nešto ranije nadjačao Teksas (34:10), takođe na gostujućem terenu.

- Nemaju mana, potrebno će biti da pružimo najbolji otpor. Finale konferencije je uvek veliki meč, spremni smo za izazov - zaključio je Mahoms.

U drugoj utakmici Detroit je vratio vreme unazad i preko Tampa Beja stigao do finala konferencije prvi put još od 1992. godine, a na putu ka prvom Superbolu (11. februar u Las Vegasu) stajaće im San Francisko, koji je bio bolji od Grin Beja (24:21).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)