HRVATSKA "ČUPA KOSU": Selektor vaterpolista uzalud slavio zbog Srbije

Novosti online

08. 01. 2024. u 22:58

Vaterpolo reprezentacije Španije, Hrvatske, Mađarske i Italije plasirale su se direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu.

ХРВАТСКА ЧУПА КОСУ: Селектор ватерполиста узалуд славио због Србије

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je porazom na peterce protiv Crne Gore propustila priliku da kao prva u grupi prođe u četvrtfinale, a zbog pada na drugo mesto može u teži deo kostura u kom bi u eventualnom polufinalu rival mogla da joj bude i Srbija. 

Selektor Hrvata Ivica Tucak je, podsetimo, posle prethodne pobede, protiv Francuske, bio presrećan - uveren da će njegovi izabranici izbeći megdan sa Srbima sve do finala. 

- Ja nikada ne želim da se vraćam u prošlost -  počeo je s odogovor kada je upitan šta misli o meču sa Crnogorcima koji su Hrvate pobedili na pomenutom šampionatu sveta, pa nastavio - Interesuje me samo danas i sutra. Strašno teška utakmica će biti. Mi znamo što nam znači i koji ulog nam nosi. Znamo da smo dobri, da možemo biti još bolji. S ovom pobedom smo izbegli Srbiju i za sada je to veliki korak.

Izbegavanje "delfina" sve do finala se, međutim, nije desilo iz pomenutih razloga - peteraca koji su Hrvate spustili na drugu poziciju.

Kad je u pitanju Srbija, ukoliko ne bude kiksa protiv Malte, "delfini" će u osmini finala na Francusku, a potencijalni rival u četvrtfinalu bi im bili Mađari. 

Svi parovi osmine finala i kompletan kostur takmičenja biće poznati u utorak po okončanju grupne faze u grupama C i D. 

Rezultati trećeg kola grupe A: Španija - Francuska 9:6, Hrvatska - Crna Gora 13:15 posle peteraca (11:11). Tabela grupe A: Španija 7, Hrvatska 6, Crna Gora 4, Francuska 1.

Rezultati trećeg kola grupe B: Gruzija - Grčka 9:18, Mađarska - Italija 9:5. Tabela grupe B: Mađarska 6, Italija 6, Grčka 6, Gruzija 0.

Podsetimo, Srbija meč poslednjeg kola igra u utorak od 19 časova protiv pomenute Malte.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)