"NIKADA NAS NEĆE STIĆI U KOŠARCI, LOŠIJI SU OD NAS" Vučić o stanju u srpskom sportu

Novosti online

12. 10. 2023. u 23:11

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva je istakao da srpski reprezentativni fudbal zaostaje za hrvatskim fudbalom i osvrnuo se na stanje u srpskom sportu.

НИКАДА НАС НЕЋЕ СТИЋИ У КОШАРЦИ, ЛОШИЈИ СУ ОД НАС Вучић o стању у српском спорту

Foto Arhiva

- Što se tiče košarke. Mislim da imamo dva kluba za Fajnl for. Za prvih 5 u Evropi. To vam kažem kao neko ko bi trebalo za 7,8 meseci da završi fakultet za košarkaškog trenera, pa računam da nešto malo znam o tome. Toliko je uloženo, skupe timove imaju. Mnogo para je država uložila i u jedne i u druge. Ogroman novac - rekao je predsednik. 

Zahvalio se ljudima iz Mege koji su ga primili na časove. 

- Nisam hteo da idem u Zvezdu i Partitzan jer bi mi onda govorili "pogledaj ga šta glumi". Otišao sam na mesto gde ljudi najbolje uče. Moram još mnogo časova tamo da idem. To je sada nebo i zemlja što se tiče košarke, drugi košarkaški razredi. Hrvati imaju izuizetno talentovane košarkaše, posebno iz zapadne Hercegovine. Strahoviti talenti. To su mladi, visoki, vižljasti dečaci. Oni imaju fantastičan rasadnik košarkaša, ali imaju mnogo lošiju školu od nas, mnogo manja ulaganja. Lošiji su od nas u košarci i nikada nas neće stići, ne u narednih 20 godina. 

- U fudbalu su se dogodile promene na klupskom nivou. U bivšoj Jugoslaviji Crbena Zvezda je bila apsolutno dominantna, Partizan je bio drugi. Zatim naravno Dinamo i Hajduk. Posle raspada Jugoslavije, osvajanje titule prvaka sveta i Evrope, uz sve sankcije i sve druge, ne uvek dobro rukovođenje, Zvezda se raspadala, Partizan je bio mnogo jači na domaćem nivou, ali na regionalnom bio mnogo slabiji od Dinama. Dinamo je imao Zdravka Mamića, bez obzira na to šta rade hrvatski sudovi i država sa njim, to je njihova stvar, ali Zdravko Mamić je stvorio veliki Dinamo, i Zvezda i Partizan su izgledali mnogo slabije od njih. Danas je Crvena Zvezda ponovo ispred Dinama, vratilo se sve na negde svoje mesto i onako kako pripada - rekao je Vučić.

- Ja uvek navijam za srpske klubove. Za mene postoje Zvezda, Partizan, Radnički, srpski klubovi. Zna se da navijam za Zvezdu, nije to nikakva tajna, toga se nikada nisam stideo nego sam se ponosio. Zvezda je ponovo najuspešniji regionalni klub, verujem da će Partizan da se digne, Partizan sada vodi u prvenstvu, igra odlično. Želim im mnogo sreće i uspeha. Želim i Čukaričkom i TSC-u. Čukaričkom ne ide na evropskoj sceni iako mnogo truda ulažu, privatan klub, čestitam im na svim ulaganjima, TSC-u ide i tu. Što se Mamića tiče ja sam ga dva puta sreo u prolazu, nikada nisam sa njim duže razgovarao. Ali kada neko napravi uspeh, i kada neko ima takvu energiju morate da ga poštujete. Je li on ostavio takav Dinamo ili neko drugi? Biće da je o. Možete vi sutra da šetate Galerijom i da kupujete šta hoćete. I nije tu promenadu napravio ni Đilas, ni Zelenović, niti neko drugi, ne oni su se tome suprotstavljali, nego ga je napravio neki Aleksandar Vučić, zajedno sa Sinišom Malim, Vesićem i drugim ljudima. Možete da mislite o njemu šta hoćete. Neka hrvatski organi rade svoj posao, u to ne ulazim. Je li on napravio Dinamo koji je bio vrlo uspešan? Na moju žalost jeste, ja sam jedva čekao da to vreme prođe i izuzetno sam radostan što je Crvena Zvezda opet regionalni lider u fudbalu i značajno ispred hrvatskih klubova - kaže predsednik. 

Kaže i da bi u slučaju susreta Zvezde i Dinama sada pobedila Zvezda. 

- Kao što je Partizan izgubio u Tuđmanovo vreme, na žalost. Već pre dve godine sam ja govorio Terziću da je vreme za susret sa Dinamom i da je vreme za pobedu Zvezde. I nadam se toj utakmici. Za razliku svih drugih koji beže od te utakmice, ja se nadam toj utakmiciji. Nadam se fer pleju, sportskoj utakmici i pobedi nešeg tima - rekao je Vučić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu