"SVI BI DA NAS POREMETE, NORMALNO!" Legendarna Jelena Blagojević za "Novosti" o nokaut fazi Evropskog prvenstva za odbojkašice

S. Krstović

27. 08. 2023. u 18:11

DOŠLE su u Belgiju da vrate evropsku krunu. A da bi stigle do toliko željenog četvrtog zlata odbojkašice moraju sutra (17.00) u Briselu u osminifinala EP u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji da dokažu da su kvalitetnije od Švedske, koju predvodi jedan od najboljih korektorki sveta Izabela Hak.

СВИ БИ ДА НАС ПОРЕМЕТЕ, НОРМАЛНО! Легендарна Јелена Благојевић за Новости о нокаут фази Европског првенства за одбојкашице

FOTO: FIVB

- Ako se merimo sa Švedskom u odbojkaškom svetu jasno je da smo favoriti. Opet počinje nokuat faza, jedna utakmica može da promeni dosta. U grupi smo igrali dosta dobro, mislim da ima još prostora za napredak, smatram da duel sa Šveđankama moramo da shvatimo ozbiljno, jer imaju par igračica koje igraju na vrhunskom nivou. Spremamo se za duel sa njima ozbiljno. Podsetiću da smo ranije govorili da imamo želju da budemo prve, tako da znamo da moramo da pobeđujemo do kraja – ističe u telefonskom razgovoru za „Novosti“ legendarna Jelena Blagojević, sada član stručnog štaba.

Čuvena odbojkaškica podvlači da je pobeda na Poljskom u grupi bila ključna da obezbede „lakši put“ do medalje, ali i naglašava da dobro znaju da u osminifinala i četvrtfinala „nema mesta, ni vremena za kalkulacije“. Kaže da se pripremaju ozbiljno, kao i da ne osećaju opterećenje.

- Svetske smo prvakinje, svi hoće da se pokažu protiv nas i da nas poremete. Sigurno je da verujemo u sebe i rad u proteklih mesec dana na pripremama. Znamo i da smo u grupi favorita. Nema pritiska, od kada osvajamo medalje svi hoće da se dokazuju protiv nas. Mi hoćemo da igramo, da pobeđujemo, tako da se vodimo tim motom – podvlači Blagojevićeva.

Libero Aleksandra Jegdić nametnula se ovog leta selektoru Đovaniju Gvidetiju i sve češće je u startnoj postavi. Smatra da su u prvoj fazi igrale lepu odbojku, kao i da su iz meča u meč sve bolje. Priznaje i da je pobeda nad Poljskom bila ključna.

- Znale smo da nam pobeda nad Poljakinjama donosi mnogo i da nije klasična utakmica u grupi. Znale smo i da nam otvara mnogo lakši put do finala. Naravno, u svaku utakmicu ulazimo veoma spremne i pokazale smo da nijednog protivnika ne potcenjujemo, već shvatamo ozbiljno. Tu utakmicu smo doživele kao da nam otvara vrata finala. I pokazale smo da smo spremne da se borimo do finala – ističe za „Novosti“ Jegdićeva.

Libero svetskih prvakinja kaže da im je prijala trodnevna pauza, jer su mogle i da se odmore i pripreme za Šveđanke.

- Poznato je da ih predvode sestre Hak i sestre Lazić. Zna se i da je Izabela Hak jedan od tri, četiri najboljih korektorki na svetu, da će da dobija najviše lopti. Znamo kako servira, napada, spremaćemo se kao i za sve ostale. Ali, najbitnije je da uradimo ono što je do nas i kao što uvek radimo da se fokusiramo na svoju igru. Ako budemo radile onako kako to inače radimo mislim da će biti sve kako treba – naglašava Jegdićeva.

Ne gledamo unapred

KOSTUR polovine žreba u kojoj je Srbija govori da će u četvrtfinalu da igraju sa boljim iz duela Češka – Ukrajina, a u polufinalu verovatno sa Holandijom...

- Nikad nismo pravile planove. Skoncetrisane smo samo na prvog rivala. Jako je bitno da idemo utakmicu po utakmicu, da ne gledamo unapred. Svakog protivnika i svaku utakmicu treba shvatiti ozbiljno, pogotovo u nokaut fazi – smatra Aleksandra Jegdić.

Od nas zavisi

JELENA Blagojević slaže se sa Biankom Bušom da kada igraju svoju igru niko im ne može ništa:

- To je nešto što krai reprezentaciju od momenta kada su počele da se osvajaju medalje. Sve zavisi od nas, ako igramo svoju igru nema problema, u suportnom nema većeg protivnika od nas samih.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?