ZA TITULU U MAJU: Prvenstvo vaterpolista kreće 16. septembra

S. K.

02. 08. 2023. u 18:10

VATERPOLO savez Srbije odlučio je da Prvu Superligu proširi sa 10 na 12 klubova. Šampionat će početi 16. septembra, igraće se u tri faze, a prvaka ćemo dobiti sredinom maja. Titulu je u poslednje dve godine osvajao Novi Beograd.

ЗА ТИТУЛУ У МАЈУ: Првенство ватерполиста креће 16. септембра

miloš vukadinović

U prvoj fazi prvenstva klubovi će biti podeljeni u dve grupe, u A su: Novi Beograd, Partizan, Šabac, Vojvodina, Proleter, Stari Grad, a u B: Crvena zveda, Radnički, Valis, NBG Vukovi, Taš, Nais. Igraće se po jednostrukom sistemu od 16. septembra do 25. novembra.

Potom će biti formirane nove grupe, za plasman od 1. do 6. mesta i od 7. do 12. Bodovi se prenose, a igra po dvostrukom bod sistemu. Pošto se prvenstvo prekida zbog EP u januaru i SP u februara, prvo kolo grupe od 1. do 6. mesta je 2.marta,a poslednje 20.aprila. Grupa od 7. do 12. kreće 10. februara i završava 13. aprila.

Odlučeno je i da se plej-of igra od 1. do 4. mesta i od 5. do 8. Polufinale se igra 30. aprila, 8. i eventulano 11. maja,a finale 18, 25. i eventualno 29. maja.

Razigravaće se za treće, peto, sedmo, deveto i 11. mesto. Iz lige ispada poslednja, 12 ekipa, dok će 11. igrati plej-aut sa drugoplasiranom iz Prve A lige.

Finalni turnir Kupa Srbije odigraće se 2. i 3. decembra. Trofej brani Crvena zvezda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave