SAMO DA SMO ZDRAVI: Marko Ivović se nada da će odbojkaši biti spremni za iskušenja koja ih očekuju

S. Krstović

25. 07. 2023. u 18:00

"ORLOVI" polako u Beogradu počinju da hvataju zalet za pripreme za EP od 28. avgusta do 16. juna u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. Odbojkaši, kao uvek, imaju najviše ciljeve, nadaju da će još jednom dokazati da im šampionati Starog kontinenta leže. U isto vreme gradiće igru i za Tokio, gde će se u oktobru održati kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024.

САМО ДА СМО ЗДРАВИ: Марко Ивовић се нада да ће одбојкаши бити спремни за искушења која их очекују

FOTO: M. Vukadinović

- Predah od 14 dana dobro nam je došao. Jer, do, daj Bože, Pariza nema odmora za nas. Ali, kalendar je takav kakav je, moramo da se prilagodimo i da pružimo maksimum za ono što nas čeka. Ipak, najvažnije je da svi budemo zdravi - naglašava za "Novosti" Marko Ivović.

Izabranici Igora Kolakovića ove nedelje vežbaće u prestonici Srbije, a od 31. jula očekuje ih žestok rad na Kopaoniku. Potom slede prijateljske utakmiče uoči EP. Podsetimo Srbi su u grupi sa Italijom, Belgijom, Nemačkom, Estonijom i Švajcarskom. Potom sledi nokaut faza od osmine finala.

- Gledajući Ligu nacija, moramo da priznamo da je ekipa, ipak, nova. Momci nemaju mnogo iskustva u reprezentaciji, a moramo da se naviknemo jedni na druge na terenu i spremimo za ono što nas čeka. "Azuri" su nam najveći rival, ali tu su i ostale ekipe. Nadam se da smo u proteklih mesec, dva uspeli da napravimo dobru atmosferu, koja je bitno za nastavak sezone. I da na terenu nastavimo da se borimo za najviše ciljeve - kaže Ivović.

Šampionati Evrope uvek su prijali našim odbojkašima.

- Želje su jedno, mogućnosti drugo,a realnost nešto treće. Svakako sve treba da se spoji, da se nađe neki balans. Ponavljam najbitnije da svi budemo zdravi i da pružimo maksimum od početka - smatra Ivović.

Posle EP slede kvalifikacija za Olimpijske igre.

- Držati formu jako dugo nije nimalo lako. A oba takmičenja imaju veliku važnost. U kvalifikacijama možemo odmah da obezbedimo vizu, a s druge strane EP može doneti dosta bodova za svetsku rang listu, koja može doneti neku garacniju što se Pariza tiče za kasnije.Znam samo da nemamo vremena za pravi odmor, za klasične pripreme, da napravimo jaku bazu. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali među sobom - ističe Ivović.

Liga nacija pomogla

- Liga nacija je pomogla da se ekipa uigra, da steknemo osećaj među sebe. Jer, taj osećaj na terenu gradi se na utakmicama, protiv najjačih se najviše napreduje. Moje iskustvo iz ovogodišnje LN da sam počeo da se osećam na terenu dobro, da znam što ko može da uradi pored mene i da se priviknemo jedni na druge. Verujem da je tako i sa drugim, mlađim momcima i nadam se da će to iksustvo doneti nešto dobro - kaže Ivović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!