TEROR NAD SRPSKIM SPORTISTIMA NA KOSOVU I METOHIJI: "Koja majka će da pošalje sina da se takmiči u nekom gradu odakle su proterani svi Srbi?"

Novosti online

13. 04. 2023. u 12:52

Kovač Goran, predsednik sportskog saveza KiM na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, požalio se na katastrofalnu situaciju za srpske sportiste.

ТЕРОР НАД СРПСКИМ СПОРТИСТИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Која мајка ће да пошаље сина да се такмичи у неком граду одакле су протерани сви Срби?

Foto: D.Z.

- Ako se sećate, prošli put sam govorio o problemima koje imaju naši klubovi, da ne mogu da se takmiče, pa se sve utakmice igraju u centralnoj Srbiji. Sada je situacija još gora. Maltretirali su trenera odbojkaškog kluba, pretili su da će ga uhapsiti. Poslali su i dopis da će svi organizatori sportskih događaja biti uhapšeni - kazao je Kovač.

On sa ponosom ističe da se nijedan srpski klub nije učlanio u njihove saveze.

- I da vas pitam, koja majka će da pošalje sina da se takmiči u nekom gradu odakle su proterani svi Srbi. Oni nas teraju na to, a mi to nikada nećemo prihvatiti. Zahvaljujući pomoći države Srbije, i dalje živi sport na KiM. Ali sada nam je preko potrebna druga vrsta pomoći, da svi savezi i ministarstva stanu iza jedne izjave, i da se to pošalje krovnim organizacijama, da vide kakva se represija vrši nad sportistima na KiM - rekao je predsednik SS KiM.

Goran Kovač upozorava i da određena sportska tela i savezi u centralnoj Srbiji dozvoljavaju sportistima lažne države da se kreću i takmiče u našoj zemlji.

Podsećanja radi nakon maltretiranja zbog tablica, brojnih, gotovo svakodnevnih hapšenja, na meti tzv kosovskih organa našli su se nedavno i srpski sportisti na Kosovu i Metohiji. 

Tužan je dan kada moramo da slušamo vesti kako policija tzv države ispituje trenera za šta sprema decu i šta deca treniraju, izjavio je tada državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!