ZABRANJENO JE BITI SRBIN: Zbog kokarde i tri prsta Ivanu izbacuju iz reprezentacije

Novosti online

02. 03. 2023. u 11:20

Odbojkašica i članica kluba Gacko Ivana Radović (22) je pred izbacivanjem iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

ЗАБРАЊЕНО ЈЕ БИТИ СРБИН: Због кокарде и три прста Ивану избацују из репрезентације

Foto: Printskrin

Naime, ona je objavila fotografiju na kojoj je podigla tri prsta, stavila šubaru sa kokardom i to podelila na svom Instagram profilu.

Zbog toga joj sada prete izbacivanjem iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njen potez osudili su tamošnji mediji, tvrde da je na taj način "napravila skandalozan potez".

Uz fotografiju je stajao opis na ćirilici: "Potomak vojvode Momčila Đujića".

Ivana ističe da je sve otišlo predaleko i dodaje da joj je četnički vojvoda predak, te da je ponosna na to, kao i svoje poreklo. Takođe naglašava da je dobila i veliku podršku od koleginica iz reprezentacije, ali i drugih klubova.

Posebno su joj zasmetali pojedini naslovi, gde se navodi da "nema ni stida, ni srama", ispod kojih je bilo mnoštvo ružnih i vulgarnih komentara.

- Ovo je prvi i poslednji put da se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstveno radi o meni i mojoj porodici, koja trpi neverovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gde sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gde žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite veroispovesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovetila pre svega kao sa pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htela da povredim osećanja, verska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvek sam volela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport - istakla je Radovićeva i dodala:

- Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gde su pisali najgore moguće stvari i gde su dolazile svakakve pretnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalisti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom - navela je ona.

Foto: Printskrin

 

BONUS VIDEO: 16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)