ZARATILI KIJEV I MOK: Ukrajinci očajni zbog ustupka ruskim sportistima?

Novosti online

30. 01. 2023. u 11:53

Ukrajinsko predsedništvo danas je kritikovalo Međunarodni olimpijski komitet (MOK) optužujući ga da "promoviše rat" zato što razmatra mogućnost odobrenja ruskim sportistima da učestvuju na Olimpijskim igrama 2024, pod neutralnom zastavom.

ЗАРАТИЛИ КИЈЕВ И МОК: Украјинци очајни због уступка руским спортистима?

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"MOK je promoter rata, ubijanja i destrukcije. MOK sa zadovoljstvom gleda kako Rusija uništava Ukrajinu i zatim pruža Rusiji platformu za promovisanje genocida" nad Ukrajincima, napisao je na Tviteru savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak.

On je uputio kritike predsedniku MOK-a Tomasu Bahu. "Očigledno je da novac kojim se kupuje olimpijska hipokrizija nema miris krvi iz Ukrajine, zar ne, gospodine Bah", rekao je Podoljak.

Ukrajina, u kojoj se od februara 2022. vodi ruska invazija traži zabranu učešća državljana Rusije i Belorusije, kao saveznice Moskve, na sledećoj Olimpijadi 2024. u Parizu.

MOK je u sredu saopštio da "razmatra" mogućnost odobravanja učešća sportistima iz te dve zemlje pod neutralnom zastavom, iako su isključeni iz većine međunarodnih takmičenja od početka invazije.

Te izjave su razljutile vlasti Ukrajine i predsednik te zemlje Volodimir Zelenski je u petak osudio "hipokriziju" MOK-a i pozvao Tomasa Baha da poseti Bahmut, koji je jedan od najvećih žarišta rata sa Rusijom.

Zelenski je sinoć u svom dnevnom obraćanju rekao da je napisao pismo francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom ovog pitanja. "Olimpizam i terorističke države ne treba da se ukrste", rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri