"KOSOVO JE OTETO OD SRBIJE" Milanović: To smo uradili mi i međunarodna zajednica

Novosti online

30. 01. 2023. u 10:55

KOSOVO je oteto od Srbije, poručio je danas u Petrinji hrvatski predsednik Zoran Milanović i naveo: "To smo uradili mi i međunarodna zajednica".

КОСОВО ЈЕ ОТЕТО ОД СРБИЈЕ Милановић: То смо урадили ми и међународна заједница

Foto: Tanjug/AP

- Kog vraga Turci rade u BiH? Borelj, Mogerini i neki mediji od Hrvatske prave pudlicu - rekao je o mirovnoj misiji u BiH u kojem je odbijeno sudelovanje Hrvatske.

- Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta - rekao je Milanović.

"Mi Srbe nismo mrzeli kao Ukrajinci Ruse"

Rekao je da je činjenica da Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica, uz tvrdnju da "Hrvati nisu toliko mrzeli Srbe", koliko, kako navodi, "ovi tamo mrze Ruse".

- Putin i ti ljudi su do juče bili kul. Ostvarivali su se na rangu najviše nemačke politike. Odjednom, to su najveći neprijatelji... Nemački tenkovi u Rusiji? Sretno s tim, sretnom s tim - kaže Milanović.

Na podsećanje novinara da su njegove procene bile pogrešne o Ukrajini kada je tvrdio da "Rusija nikada neće napasti Ukrajinu", jer nema dovoljno vojnika, Milanović ponavlja da je to tačno.

- Nema dovoljno. To je bila loša odluka Rusije jer su mislili da će se vlast (u Ukrajini) raspasti.

- Ulazimo sve dublje u sukob sa supersilom. Znate kako oni na kraju gube rat? Tako da na kraju koriste nuklearno oružje - kazao je Milanović i dodao da pokušava da otvoriti oči drugima jer, kako kaže, "srljamo u rat sa supersilom".

Istakao je da "sulude emocije vode Evropu u nešto sa čim neće moći da se nosi", preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČEVIĆ PORUČIO SA SKUPA PS: Radujemo se vremenu kada će svanuti nova srpska zora kada će Srbija biti još jača