GOLMAN ORLOVA JASAN: Ako želimo na vrh, moramo da pobeđujemo najbolje, dobro je što odmah idemo na Norvežane

Novosti online

19. 01. 2023. u 10:47

Dejan Milosavljev je bio jasan pred drugu fazu Svetskog prvenstvo u rukometu.

ГОЛМАН ОРЛОВА ЈАСАН: Ако желимо на врх, морамо да побеђујемо најбоље, добро је што одмах идемо на Норвежане

FOTO: RSS

- Naša odbrana je 'teška'. I njihovi bekovi su takvi, jaki fizički. Mislim da u tom segmentu imamo šanse da im pariramo. Vrhunski su to igrači, ali imaju svoje zakonitosti i verujem da ćemo dobro da se spremimo - rekao je golman "orlova" za Mozzart Sport

Sijao je od sreće Milosavljev dan posle debija na Svetskom prvenstvu. Posle četiri godine je igrao za "orlove" na velikom takmičenju. Propustio je zbog povrede i korone prethodna dva Evropska prvenstva.

Paklenih mesec dana je iza popularnog Bande. Ima li i dalje bola?

- Od 17. decembra nisam stao na gol. Za ovu vrstu povrede, pauza je od šest do osam nedelja, a ja sam se vratio posle četiri. Kad se stane na gol, onda sam 100 odsto spreman. Tako razmišljam i za utakmice koje dolaze. Smatram sebe zdravim. To sam rekao i selektoru, treneru golmana i ekipi. Došao sam maksimalno spreman, ne razmišljajući da li me boli. Svima nam je potreban fokus na ono što dolazi.

Koliko znači prva lopta koja je odbranjena?

- Svaki golman se bori da tu prvu loptu uhvati, oseti je, da mu da samopouzdanje. Ilija Abutović je blokirao udarac, uhvatio sam tu loptu. Rekao mi je: ’Eto, pomogao sam ti’. Uzvratio sam mu: ’Vratiću ti za ovo’.

Možemo li da pobedimo Norvežane, koji imaju ulogu favorita u današnjem meču? Saigrač iz Berlina Mijajlo Marsenić kaže da je dobro što sada igramo sa Vikinzima.

- I ja mislim da je u ovom trenutku dobro da udarimo na Norvežane punom snagom, da vidimo gde smo. Ako želimo da budemo u vrhu, moramo da pobeđujemo najjače reprezentcije kao što to čine Danci, Francuzi, Španci... Ne možemo da gledamo kako ćemo što lakše daleko da prođemo. Ako zaslužujemo da budemo u četvrtfinalu, moramo sve da dobijamo.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!