KAD BOSANCI OKRENU LEĐA ZAPADU: Rešili da ovo urade zbog Rusije, pa začudili i same Ruse

Novosti online

12. 09. 2022. u 21:51

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, pa i prateći sportski segmenti koji se tiču sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Najnovije vesti na tu temu prilično su zanimljive, jer dotiču i naš komšiluk.

КАД БОСАНЦИ ОКРЕНУ ЛЕЂА ЗАПАДУ: Решили да ово ураде због Русије, па зачудили и саме Русе

FOTO: Tanjug/AP

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i zemlju na čijem je čelu Vladimnir Putin, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu.

Sankcije u vidu toga da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, pa i pojedinci u mnogim individualnim sportovima, dovele su do toga da mnogi sportisti uopšte ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni.

Ipak, u ruskim medijima, među glavnim sportskim vestima u ponedeljak uveče, pojavila se informacija o tome da će njihova (ruska) reprezentacija konačano moći da igra međunarodnu utakmicu. I to prijateljsku, protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Agencija RIA Novosti na naslovnoj strani svog portala, pod naslovom "Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uskoro odlučuje o meču s Rusijom", donosi informaciju iz pomenute organizacije.

Tamo ne skrivaju da su "procurele vesti" o planu za odigravanje utakmice s Rusima - postojeći, ali i ističu da još uvek nije doneta konačna odluka.

Nedugo nakon toga što je "vest o Rusima - stigla (iz Bosne) do Rusije", oglasio se i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Na internet sajtu te organizacije obelodanjeno je sledeće:

"Informacija o odigravanju prijateljske utakmice između selekcija BiH i Rusije izazvala je proteklih dana brojne reakcije. Predsednik NS/FS BiH Vico Zeljković ističe da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru UEFA Lige Nacija 23. ovog meseca a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Članovi Izvršnog odbora, na čelu sa predsednikom Zeljkovićem su na jednoj od ranijih sednica jasno postavili cilj kad je u pitanju „A“ reprezentacija: „To je pobeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva. Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i nameravamo da tako i ostane te ćemo na zahtev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mesecu održati jednu tematsku sednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici (protiv reprezentacije Rusije)“.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda