OPROŠTAJ ĆE BITI EMOTIVAN: Generalni sekretar VSS Nemanja Marjan veruje da će se dugo pamiti veče "Šestorice veličanstvenih"

Novosti online

13. 08. 2022. u 16:20

PRVOG dana turnira "Srbija 2022" na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović", 20. avgusta (21.00) biće održani veče "Šestorica veličanstvenih", kada će se na utakmici Srbija - Italija od reprezentacije oprostiti Filip Filipović, Andrija Prlainovića, braća Duško i Gojko Pijetlović, Milana Aleksić i Stefan Mitrović.

ОПРОШТАЈ ЋЕ БИТИ ЕМОТИВАН: Генерални секретар ВСС Немања Марјан верује да ће се дуго памити вече Шесторице величанствених

Foto: Tanjug

- Biće to sjajno veče posvećeno velikanima srpskog i svetskog vaterpola. Zaslužili su da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za srpski sport. Dostojnu priredbu su imali u decembru Gocić i Nikić koji su činili sastavni deo velike reprezentacije. Proteklo je od tada skoro šest godina, vreme je za novo emotivno veče koje će ostati, siguran sam, svima u sećanju - kaže generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Kraj reprezentativne karijere je bio u znaku njihovih imena. Oprostili su se osvajanjem zlatne olimpijske medalje, druge u nizu.

- Lepši kraj nisu mogli da zamisle. I u Tokiju su pokazali kakvi su igrači. Sve su zaslužili vrednim radom, bili su oslonac selektora Dejana Udovičića i Dejana Savića, osvojili toliko medalja da ih je teško popisati. Dovoljno je reći dva olimpijska i dva svetska trona, zatim evropska prvenstva, Svetske lige, Svetske kupove. Ostavili su veliki trag i ponašanjem, odnosom prema reprezentaciji, imali su veličanstvene karijere bez ijedne mrlje. Velikani u svakom smislu i zato sam siguran da će "Šestorica veličanstvenih" biti dostojno njihovih imena i karijera - zaključio je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina