ŽARKU SREBRO, ELI BRONZA: Fantastičan uspeh srpskih tekvondoista na Svetskom juniorskom prvenstvu u Sofiji

M. B.

08. 08. 2022. u 12:55

SRPSKI tekvondo nastavlja sa "produkcijom" talenata koji bi jednog dana na velikoj sceni, uz mnogo rada i sreće, trebalo da predstavljaju naslednike Milice Mandić i Tijane Bogdanović.

ЖАРКУ СРЕБРО, ЕЛИ БРОНЗА: Фантастичан успех српских теквондоиста на Светском јуниорском првенству у Софији

FOTO: Privatna arhiva

Najbolji dokaz za to je juniorsko prvenstvo sveta koje je od drugog do šestog avgusta održano u Sofiji, na kojem se naš tekvondo okitio dvema medaljama, srebrnom Žarka Krajišnika i bronzom Ele Marić.

Najpre je radost našoj delegaciji u glavnom gradu Bugarske doneo tekvondista "Šapca" Žarko Krajišnik u kategoriji do 68 kilograma. On je u petak nanizao pet pobeda na putu do finala, gde je u neizvesnoj borbi sa Italijanom Angelom Manđoneom ipak morao da se zadovolji zvanjem vicešampiona sveta. Ovo je Krajišniku drugo srebro sa planetarne smotre pošto je isti uspeh ostvario i pre tri godine u kadetskoj konkurenciji.

U subotu je publiku u dvorani u Sofiji na noge podigla srčana srpska juniorka Ela Marić, članica tekvondo kluba "Azija". Borbena Srpkinja je odradila tri fantastične borbe protiv tekvondistkinja iz Hrvatske, Moldavije i Jordana, čime je obezbedila poziciju na pobedničkom postolju. U borbi za finale Ela je poražena od Belgijanke Čari, prvog favorita šampionata, koja se kasnije i okitila najsjajnijim odličjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024